Jakoncic Vinarija

Današnji izbor za predstavljanje je vinarija Jakončič Winery čije je sjedište u regiji Goriška Brda u Sloveniji. Suncem okupani vinogradi se nalaze u mjestu Kozana.

U svojoj proizvodnji vinarija ima sledeće etikete: REBULA, PINOT GRIGIO, MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, CAROLINA REBULA, BELA CAROLINA – WHITE CAROLINA, CAROLINA RED, CAROLINA NOIR, CAROLINA SELECT, MOSAIC BRUT, MOSAIC ROSE, UVAIA.

Dodatne informacije o vinariji

1847. godine Mihael i Carolina Jakončič rodili su svoju vinariju. Zasadili su svoj prvi kompaktni vinograd u Kozani i tim delom, svesno ili ne, izabrali put za svoju vinariju. Želeli su da prošire asortiman proizvoda jer su osećali da vinarstvo Goriških brda postaje profitabilna delatnost.

Vina vinarije Jakončič Winery

REBULA

Rebula je srednje jake žute boje. Vino ima diskretan miris, sa prepoznatljivim mirisom tropskog voća. U ustima je vino suvo i sadrži odgovarajuću kiselost. Loza je harmonična, srednje jakog karaktera sa srednje dugim ukusom.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

PINOT GRIGIO

Sivi pinot je svetlo žute boje. Ima diskretan miris, sa karakterističnim mirisom limunove kore i pečenih badema. U ustima je vino suvo i prijatne kiselosti. Loza je snažnog karaktera sa srednje dugim ukusom.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

MERLOT

Boje merloa podsećaju na intenzivan granitni kamen. Miris podseća na šumsko voće sa blagim barrikue tonom. Elegantni tanini čine ukus glatko suvim. Vino se oseća polujakog karaktera, harmoničnog i dugog ukusa.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino

CABERNET SAUVIGNON

Kaberne sauvignon je srednje jaka boja rubina i granata. Ima diskretni miris šumskog voća sa nežnim puter tonovima, koji dopunjuju barrikue ton. U ustima je vino suvo, skladno, sa zrelim taninima i srednje dugog ukusa.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino

CAROLINA REBULA

Karolina rebula je žute i zlatne boje. Sveže miriše sa prilično razvijenim mirisom žutog voća. U ustima je vino suvo, ukusno, prepoznatljivog karaktera i arome citrusa i poljskog cveća. Ima pun, fin ukus. Vino je zrelo, ali ima perspektivnu budućnost.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

BELA CAROLINA – WHITE CAROLINA

Bela Karolina je zlatne i žute boje. Miris je izražajan, sa izrazitim mirisom kokosa, karamele i zrelog voća. U ustima je vino suvo, gusto, odgovarajućeg nivoa kiselosti. Prepoznaju se neke diskretne arome zrenja i kvasca. Veoma kompaktno i skladno vino, koje nudi dugotrajan ukus.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

CAROLINA RED

Crvena Karolina je srednje jaka granatna crvena boja. Ima elegantan miris; sazrelo je, karakterističnog mirisa višnje i džema od višanja. U ustima je vino suvo, ukusno, sa finim zrelim taninima. Vino je jako, arome bibera, egzotičnih začina i čokolade sazreva u drvetu. Veoma složena loza sa dugim ukusom i dugim životnim vekom.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino

CAROLINA NOIR

Carolina noir je srednje jaka granat crvena boja. Ima elegantan, intenzivan miris, sazreva i ima prepoznatljiv miris duvana, kafe i suvih šljiva. U ustima je vino suvo, ukusno, sa finim zrelim taninima. Ukus je složen, snažan, sa lepim slatkim taninima, što pokazuje dug životni vek.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino

CAROLINA SELECT

Carolina SELECT je srednje jaka granat crvena boja. Ima elegantan miris, sazreva i ima prepoznatljiv miris zrele crne ribizle. U ustima je vino suvo, ukusno, sa finim zrelim taninima. Ukus je složen, jak, kremast, sa lepim slatkim taninima, što pokazuje dug životni vek. Veoma složeno vino dugog ukusa i dugog veka.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino

MOSAIC BRUT

Penušavo vino MOSAIC je žuto sa finim i kontinuiranim penušavim. Miriše na voće, naročito na suve kruške i koru hleba. Mehurići su nežni i ističu svežinu ovog penušavog vina. U isto vreme, u pozadini možete prepoznati njegovu mineralogiju i punoću ukusa. Vino je skladno sa dugotrajnim ukusom.

Detaljni podaci

Penušavo vino

MOSAIC ROSE

Penušavo vino MOZAIK ima tipičnu narandžastu boju. Penušavo vino je vrlo elegantnog nosa sa aromom šumskih jagoda i grejpa. Koncentrat i vertikalni ukus nastavljaju se i u ustima. Ugodna kiselost poboljšava vinima eleganciju i bezvremenost. Vino svežeg karaktera i dugog ukusa.

Detaljni podaci

Penušavo rose vino

UVAIA

Uvaia ima tipičnu narandžastu boju. Vino je veoma koncentrisano na nosu sa aromom badema i šumskih jagoda. Koncentracija se nastavlja i u ustima. Ugodna kiselost poboljšava vinima eleganciju i bezvremenost. Vino snažnog karaktera i dugog ukusa.

Detaljni podaci

Penušavo vino

Vinarija je u poslovnom registru zavedena pod imenom Carolina Jakončič Winery.

Vinariju možete kontaktirati putem email-a: info@carolinajakoncicwinery.si ili telefonski na broj: +386 5 304 12 15.

Pored osnovnih podataka više detalja o novostima iz vinarije možete pronaći na njihovom web sajtu: https://www.jakoncic.eu/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte