Za danas smo pripremili prezentaciju vinarije Klet Čehovin koja se nalazi u regiji Goriška Brda u Sloveniji. Vinograde možete posjetiti odlaskom u Gaberje.

U ponudi ove vinarije se nalaze sledeće etikete: Pinela, Zelen, Rebula, Sauvignon, Barbera, Cabernet sauvignon, Rosé, Penina rosé, Penina Manja.

O vinariji možete pročitati u nastavku

Nalazimo se u selu Gaberje na području između Vipavske doline i Krasa. Naša vina proizvode se treću generaciju. Prva velika prekretnica obeležena je 1989. godine, kada je moj otac zasadio prvi hektar sorte rebule. Danas obrađujemo dobrih 9 ha vinograda koji uspevaju na povoljnim sunčanim lokacijama oko našeg sela.

Vina vinarije Klet Čehovin

Pinela

Pinela je autohtona sorta Vipavske doline, poznata po svojoj svežini i prijatnoj kiselosti. Vino je živopisne zelenkaste boje sa izraženim sortnim buketom, podseća na citruse i suvo cveće. Okus vina je bogat i pun.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

Zelen

Sledeća autohtona vipavska sorta je zelen, koji je, kako bismo rekli na lokalnom jeziku, vrlo hirovit, jer je svaki dan drugačiji. Vino je nežne limunsko žute boje. Buket je umereno naglašen, podseća na domaću grožđanu breskvu i cvet bagrema. Okus vina je zaokružen, pun i vrlo specifičan.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

Rebula

Takođe se naziva i vipavskom rebulom, jer je kroz istoriju bila konstanta u Vipavskoj dolini. Vino je slamnato žute boje sa zelenkastim nijansama. Aroma je sveža, dominiraju agrumi i cvetovi voćaka (kajsija, trešnja, višnja). Okus je mladolik, blistav i svež.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

Sauvignon

To je konstanta našeg imanja, svojom svežinom i aromom još nikoga nije razočarao. Vino je slamnato žuto sa zelenkastim nijansama. Ima vrlo zavodljiv miris tropskog voća, pokošene trave i bazge. Okus je vrlo harmoničan, pun i svež, karakteristične arome.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

Barbera

Suncem bogata barbera daje prelepo vino, vrlo gusto i rubinaste boje. Buket je veoma izražen, podseća na prezrelo voće, višnje, šljive i bobice (borovnice). Ukus je vrlo mekan sa zrelim taninima.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino

Cabernet sauvignon

Bez njega ne ide, jer je to vino koje gurmani žele. Vino je rubin boje sa ljubičastom nijansom. Osećamo buket crne ribizle, šljive, šumskog voća i blagi trag bilja. Ukus je lepo zaokružen prijatnim taninima koji doprinose punoći vina.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino

Rosé

On je naš zavodnik, koji nudimo pripadnicama lepšeg pola. Vino je jarko crvenkaste boje. Buket je voćni sa pretežnim notama šumskog voća, posebno maline i jagoda. Okus je vrlo voćan i skladan, uglavnom zbog preostalog šećera.

Detaljni podaci

Suvo rose vino

Penina rosé

Polusuv je, proizveden klasičnom metodom. Crvenkaste je boje, mehurići su nežni i sitni. Buket je vrlo mladalački, voćni, jagodasti i izuzetno aromatičan. Okus je vrlo sit, zaobljen, jer ima ostatak šećera.

Detaljni podaci

Penušavo vino

Penina Manja

Veoma je suv, proizveden klasičnom metodom. Limunasto je žute boje sa nepreglednim lancima mehurića. Buket je umereno izražen, dominiraju voćne arome (zelena jabuka i citrusi). Okus je vrlo raznolik i razigran.

Detaljni podaci

Penušavo vino

Informacije o vinariji možete dobiti i putem email-a: vina.cehovin@gmail.com ili telefonski na broj: +386 41 859 952.

Pored osnovnih podataka više detalja o novostima iz vinarije možete pronaći na njihovom sajtu http://www.vina-cehovin.si/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte