Predstavljamo Vam vinariju Lepa Vida koja je smještena u regiji Goriška Brda u Sloveniji. Vinogradi ove vinarije se nalaze u mjestu Šempas.

Vina ove vinarije su: Sivi pinot, Sauvignon, Malvazija, Mi, Rosé, oOo.

Email adresa vinarije je: contact@lepavida.si, a broj telefona: +386 41 211 778.

Pored navedenih kontakt podataka vinarija je dostupna i na sajtu, kao i na društvenim mrežama putem sledećih naloga: http://lepavida.wine/
https://www.facebook.com/lepavidavino/

Više informacija o istoriji i vinariji možete pročitati u tekstu ispod

Roman, Vilma, Irena, Matija, Iza, Vito; tri generacije kombinuju radnu etiku sa zanatskim veštinama i dugogodišnjim iskustvom u vinogradima, podrumu, kod kuće i u svakoj boci naših vina.

Vina vinarije Lepa Vida

Sivi pinot

Međunarodna sorta, za koju se smatra da je mutantni klon crnog pinota. Prepoznata po sivo-plavom do smeđkasto-ružičastom grožđu, možete naći i zelenkasto-žuto, slično drugom belom grožđu. Odrastao širom sveta i posebno popularan u severoistočnom italijanskom vinske regije (Furlanija, Veneto) gde se naziva „pinot grigio“.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 13%

Sauvignon

Sorta zelene kože, poreklom iz Bordoa, Francuska. Široko je zasađen širom sveta i razvija aromatični profil u zavisnosti od mikrolokacije i klime. Ukus se kreće od zelenih nota (lišće paradajza, trava) u hladnijim podnebljima, do voćnijih i tropskih nosa (cveće bazge, marakuja) u toplijim podnebljima. Poslednjih godina novozelandski sauvignoni rastu popularnost zahvaljujući intenzivnom marketingu i promociji oštrih, elegantnih i svežih vina.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 12%

Malvazija

Porodica grožđa malvazija je, prema istraživačima, drevnog porekla. Iako se istorijski gaji širom mediteranskog regiona, porodica grožđa malvazija najverovatnije potiče sa ostrva Krit u Grčkoj, iz grada zvanog Monemvasia, koji je nekada bio trgovačko središte za Mlečane. Malvazija (sl.) Ili Malvazija Istrana (it.) Jedna je od sorti iz porodice Malvazija.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 14%

Mi

Ovo je vino za nas. Matija voli malvaziju, a Irena sovinjon. Dakle, kive malvazije i sauvignona bio je očigledan izbor. Izazov je bio kako definisati odnos. Ali i ovo se lako rešilo: Matija je viši i pije više od Irene; otuda u Mi ima 70% malvazije i 30% sauvignona.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 12,5%

Rosé

Glavna razlika između crvenog i belog vina je u trajanju kontakta sa kožom. U savremenom pravljenju belog vina nema kontakta sa kožom ili je vrlo kratak, obično na niskoj temperaturi. S druge strane, produženi kontakt sa kožom jedini je način da se crvenim vinima nađe tamnocrvena boja.

Detaljni podaci

Rose vino, pakiranje 750ml

oOo

Dugotrajni kontakt sa kožom je tehnologija koja se koristi u proizvodnji crvenog vina, gde vinar želi da izdvoji boju, tanine, manoproteine i druge stvari koje postoje u kožicama grožđa. Kada se koristi na belom grožđu, ova tehnologija daje impresivne rezultate u dubini boje, vinskom telu i postojanosti.

Detaljni podaci

Belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 13%

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte