Predstavljamo Vam Vinariju Medea koja je jedna od vinskih proizvođača iz regije Istra, u Hrvatskoj. Vinogradi ove vinarije se nalaze u mjestu Pula.

Vina ove vinarije su: Medea Brut, Medea Cabernet Sauvignon 2019, Medea Chardonnay 2019, Medea Malvazija 2019, Medea Merlot 2018, Rose Medea 2019, Medea Teran 2016.

Više informacija o istoriji i vinariji možete pročitati u tekstu ispod

Trenutak strasti. Upravo na ovaj način u vinariji Medea volimo vidjeti vina. Volimo ih nazvati trenutkom strasti prema svemu u životu s čime je vino poveznica – gastronomiji, društvu, kulturi. Jednom riječju, ljudima. Vino je ono što nas sve veže, nasmijava i čini svakodnevicu.

Mlada smo vinarija smještena u gradu Vodnjanu u blizini Pule. Mlad smo tim koji povezuje ljubav prema dvije stvari, vinu i Istri. Stoga stojimo iza svježih i užitnih vina, odrazu onog najboljeg ovdje – bogate zemlje i grožđa koje iz nje raste. Ono što nastaje je Medea, inspirirana našim ljudima, podnebljem, spojem kontinenta i Jadrana, bogatom gastronomskom i kulturnom tradicijom.

Vjerujemo kako bi svatko trebao imati pravo uživati u dobrom vinu. Jer, ono komunicira naše mjesto, naš djelić svemira. Želja nam je tu poruku, tu aromu tradicije, prenijeti i izvan našeg praga. Stoga naziv Medea stoji za kvalitetno, iskreno i – pristupačno vino.

Pozivamo vas da nam se pridružite u trenutku strasti. On je za nas odraz jednog čitavog istarskog života, uživanja, opuštanja i inspiracije.

Vina Vinarije Medea

Medea Brut

Malvazija Istarska

Ručna berba u sanduke sredinom rujna. Fermentacija u kontroliranim uvjetima na 13 ° C. Nakon fermentacije vino odležava s taložem (sur lie metoda) tri mjeseca, nakon čega slijedi priprema i punjenje u boce. Voćne i cvjetne note i arome breskve, agrumi i tragovi tropskog voća. Bogata aromatična složenost s ugodnom mineralnošću. Srednjeg tijela, izuzetno pitko i svježe.

Slaganje uz hranu                 

Školjke, suhomesnato…            

Detaljni podaci

Penušavo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-10°C, procenat alkohola 11,5%

Medea Cabernet Sauvignon 2019

Cabernet Sauvignon

Tamno rubin crvena boja sa svijetlim rubom. Vino je svježe, umjerene razine alkohola, puno i uravnoteženo s karakterističnom aromom. Izrazita voćnost zrelih šljiva i šumskog voća, s diskretnim biljnim i začinskim notama. Vino je puno i uravnoteženo.

Slaganje uz hranu                 

Bolonjeze, tuna, rižoto

Detaljni podaci

Suvo crno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 14-16°C, procenat alkohola 13,5%

Medea Chardonnay 2019

Chardonnay

Rana berba ruku u sanduke krajem kolovoza. Fermentacija u kontroliranim uvjetima na 14 ° C. Nakon fermentacije vino odležava s taložem (sur lie metoda) tri mjeseca, nakon čega slijedi priprema i punjenje u boce. Mladi, suhi i voćni chardonnay. Izraziti voćni i cvjetni okusi bagrema, agrumi – uglavnom limuni – te u tragovima vapno i tropsko voće. Prisutne su i note ogrozda i poljskog cvijeća. To je vrlo bogato vino, vrlo pitko, svježe i elegantno.

Slaganje uz hranu                 

Njoki, pizza          

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 14-16°C, procenat alkohola 13%

Medea Malvazija 2019

Malvazija Istarska

Ručna berba u sanduke sredinom rujna. Fermentacija u kontroliranim uvjetima na 13 ° C. Nakon fermentacije vino odležava s taložem (sur lie metoda) tri mjeseca, nakon čega slijedi priprema i punjenje u boce. Voćne i cvjetne note i arome breskve, agrumi i tragovi tropskog voća. Bogata aromatična složenost s ugodnom mineralnošću. Srednjeg tijela, izuzetno pitko i svježe.

Slaganje uz hranu                 

Janjetina, tvrdi sir           

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12,5%

Medea Merlot 2018

Merlot

Ručna berba u sanduke sredinom rujna. Fermentacija teče paralelno sa sedmodnevnom maceracijom u vinifikatoru od nehrđajućeg čelika u kontroliranim uvjetima na 20-22 ° C s malolaktičnom fermentacijom. Nakon fermentacije vino odleži s taložem (sur lie metoda) četiri mjeseca u spremniku od nehrđajućeg čelika. Nakon punjenja, vino odmori u boci mjesec dana prije puštanja. Rubin crvene boje s ljubičastim rubovima. Meko, suho, pitko i profinjeno vino s okusom kupina koje se stapaju s notama začina i začinskog bilja. Okus je pun, baršunast i okrugao, s obiljem mekih tanina. Korpulentni na početku, nježniji u sredini u kojem dominira duga mineralnost, čineći aftertaste nezaboravnim.

Slaganje uz hranu                 

Losos, rižoto, govedina        

Detaljni podaci

Suvo crno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 20-22°C, procenat alkohola 13,5%

Rose Medea 2019

Refošk, Merlot, Cabernet Sauvignon

Ručna berba u sanduke. Vinifikacija prema metodi za bijela vina. Fermentacija u kontroliranim uvjetima na 14 ° C. Suha svježa ruža puna svježine i ljetnog sezonskog voća. Mješavina refoska, merlota i cabernet sauvignona s južnih položaja Istre. Intenzivnih ružičastih sjajnih tonova maline. Skladan, uravnotežen i punog okusa u kombinaciji s ugodnom svježinom s okusima maline, jagode i crvenog ribiza. Savršena ravnoteža i svježina osjećaju se u ustima, a aftertaste je upotpunjen svježim notama crvenih bobica, gdje vas svaki gutljaj poziva na sljedeći.

Slaganje uz hranu                 

Aperitiv, lagana predjela         

Detaljni podaci

Suvo rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12,5%

Medea Teran 2016

Teran

Ručna berba u sanduke krajem rujna. Fermentacija teče paralelno sa sedmodnevnom maceracijom u vinifikatoru od nehrđajućeg čelika u kontroliranim uvjetima na 20-22 ° c s malolaktičnom fermentacijom. Nakon fermentacije vino odleži s taložem (sur lie metoda) četiri mjeseca u spremniku od nehrđajućeg čelika. Nakon punjenja, vino odmori u boci mjesec dana prije puštanja. Tamno crvene boje s ljubičastim rubovima. Jako voćno, veselo i svježe crno vino koje svojim mirisima maline, borovnice i ribiza te karakterističnim notama papra predstavlja tradicionalno istinsko vino. Tipična svježina terana i ugodna nijansa trpkosti pomiješane s ekstrakcijom daju mu karakteristike ugodno uklopljenog vina s istarskog juga.

Slaganje uz hranu                 

Carbonara, meso divljači, njoke          

Detaljni podaci

Suvo crno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 20-22°C, procenat alkohola 13%

Email adresa vinarije je: info@medea.hr ili ih možete kontaktirati putem telefona: 385 52 512 020.

Pored navedenih kontakt podataka vinarija je dostupna i na sajtu: http://www.medea.hr/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte