Vinogradi ove vinarije se nalaze u Strumičko-radoviškom vinogorju, u blizini grada Strumice, u Makedoniji. Svoja vina ocenjuju kao “tečnu umetnost”, za šta je u velikoj meri zaslužna upravo specifična mikroklima ovog područja i osobenosti tla na kojem grožđe za ova vina raste.

U svojoj proizvodnji vinarija ima sledeće etikete: Merlot, Cuvee red, Shiraz, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Rose Shiraz, Sweety Shiraz, Grande cuvee, Syrah, Cabernet Sauvignon premium quality, Merlot premium quality, Grande cuvee super premium quality, Syrah super premium quality, Cabernet Sauvignon super premium quality, Merlot super premium quality.

Vinarija Touch

Više informacija o istoriji i vinariji možete pročitati u tekstu ispod

Vinarija Touch je relativno nova, ali uspešna vinarija kapaciteta 50.000 hektolitara! Vinariju okružuje 800 hektara vinograda. Vinarija koristi najsavremeniju tehnologiju u svakoj fazi procesa proizvodnje vina, od sakupljanja grožđa do fermentacije, sa ciljem da stvori vino visokih standarda kvaliteta, koje nastaje kao proizvod strasti, a tek potom pravila.

Vina Vinarije Touch

Merlot

Merlot - Vinarija Touch

Merlot

Odlikuju ga rubincrvena boja i nežni voćni ukusi. Blagog je ukusa, skladno i zaokruženo delikatnom voćnom aromom u završnici.

Detaljni podaci

Crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 13%

Cuvee red

Cuvee red - Vinarija Touch

Merlot, Cabernet Sauvignon, Shiraz

Karakteriše ga dublja tamnocrvena boja, naglašena mirisom borovnica. Vino je skladnog i bogatog ukusa, koji prožimaju prijatne niti tanina, a završnicu zaokružuje diskretna nijansa neprevrelog šećera, produžavajući osećaj prijatnosti.

Detaljni podaci

Crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 13%

Shiraz

Shiraz - Vinarija Touch

Shiraz

Odlikuju ga rubincrvena boja i ukus prožet diskretnim voćnim i začinskim aromama. Posebno sveže vino blagog ukusa s izrazitim mirisima voća, čiju završnicu zaokružuje diskretna nijansa neprevrelog šećera, produžavajući osećaj prijatnosti.

Detaljni podaci

Crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 13%

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon - Vinarija Touch

Cabernet Sauvignon

Karakterišu ga zagasita rubincrvena boja i mirisi zrelog šumskog voća. Vino je skladnog i bogatog ukusa prožetog prijatnim mekim nitima tanina, a završnicu zaokružuje diskretna nijansa neprevrelog šećera, produžavajući osećaj prijatnosti.

Detaljni podaci

Crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 13%

Chardonnay

Chardonnay - Vinarija Touch

Chardonnay

Belo vino, karakteristične zelenkastožute boje, citrusne arome s tropskim podnotama. Vino je skladnog i bogatog ukusa s diskretnim, prijatnim nijansama neprevrelog šećera, što mu daje zaokruženu i dugotrajnu završnicu.

Detaljni podaci

Belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 12%

Rose Shiraz

Rose Shiraz - Vinarija Touch

Shiraz

Korišćenjem „saignée” tehnologije kratke hladne maceracije dobijeno je vino mnogo dublje boje i bogatijeg ukusa, roze vino za pamćenje. Odlikuju ga predivna, blistava boja ruže koja se presijava narandžastim nijansama i izražena aroma letnjih šumskih plodova. Ukus je blago slatkast, sa jasno zaokruženom voćnom završnicom.

Detaljni podaci

Rose vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 12%

Sweety Shiraz

Sweety Shiraz - Vinarija Touch

Shiraz

Odlikuju ga rubincrvena boja sa blagim odsjajima ljubičaste, diskretno slatkasta nota i bogata aroma bobičastog voća pomešanog sa začinima. Bogati voćni mirisi, naglašena svežina i osećaj potpune zaokruženosti ovo vino čine veoma posebnim. 

Detaljni podaci

Crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 13%

Grande cuvee

Grande cuvee - Vinarija Touch

Vranac, Cabernet Sauvignon, Merlot

Vino je 12 meseci odležalo u buradima od francuskog hrasta pa ima prepoznatljivu aromu vanile i svežeg hrasta, obogaćenu bujnim voćnim tonovima koji ovom robusnom vinu daju prijatnu svežinu i snažnu strukturu. Potpuni sklad i elegancija ovog vina upotpunjuje fantastična dugotrajna završnica.

Detaljni podaci

Crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 15%

Syrah

Syrah - Vinarija Touch

Syrah

Odležalo je 12 meseci u buradima francuskog od hrasta. Ovo vino karakteriše rubincrvena boja s prepoznatljivim mirisnim notama crnog bibera i voćnim tonovima u pozadini. Ukus je pun, elegantno zaobljen i dugotrajan.

Detaljni podaci

Crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 14%

Cabernet Sauvignon premium quality

Cabernet Sauvignon premium quality - Vinarija Touch

Cabernet Sauvignon

Odležalo je 12 meseci u buradima francuskog od hrasta, što ga je obogatilo opijajućim aromama crne ribizle, tamjana i crne čokolade. Punog je i izraženo svežeg ukusa i voćnim finišom.

Detaljni podaci

Crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 14%

Merlot premium quality

Merlot

Ovo vino je 12 meseci odležalo u buradima od francuskog hrasta, što mu je podarilo intenzivnu rubincrvenu boju, kristalnu bistrinu i čistoću. Pun i skladan ukus upotpunjen je kompleksnom aromom višnje, obogaćen baršunastom strukturom i zaokružen dugotrajnom završnicom.

Detaljni podaci

Crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 14%

Grande cuvee super premium quality

Grande cuvee super premium quality - Vinarija Touch

Vranac, Cabernet Sauvignon, Syrah

Ovo vino intenzivne, duboke rubincrvene boje purpurnog odsjaja, naglašenih voćnih tonova, odležalo je 24 meseca u buradima od francuskog hrasta. Zavodljive note vanile i začina posledica su dugotrajnog uticaja hrasta. Prefinjeni bogat ukus dopunjuje nežnost tanina, koja ga čini zaobljenim i daje mu meku završnicu sa tragom suza na čaši.

Detaljni podaci

Crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 16%

Syrah super premium quality

Syrah super premium quality - Vinarija Touch

Syrah

Nakon što je 24 meseca odležao u buradima od francuskog hrasta, nastao je ovaj elegantan i filigranski SYRAH, koji nudi jedinstven aromatičan doživljaj. Sveže osušena trava, crne masline i daleki tragovi arapske metvice prožimaju njegov bogat sladak ukus koji dugotrajno ostaje na nepcu. Ovo vino rubincrvene boje ljubičastog odsjaja sjedinjuje u sebi blagu eleganciju, svežinu voća i nagoveštaj belog bibera, koji vodi u beskonačnu završnicu.

Detaljni podaci

Crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 14,5%

Cabernet Sauvignon super premium quality

Cabernet Sauvignon super premium quality - Vinarija Touch

Cabernet Sauvignon

Vino je 24 meseca odležalo u buradima od francuskog hrasta, što mu je podarilo ukus bujnih, zrelih plodova i miris jesenjeg lišća i kedra. Tamnocrvenu boju dobija iz kožica svojih sitnih tamnoplavih zrna koja blistaju u oku gledaoca, a njegova jedinstvena aroma potiče od izuzetne harmonije ukusa crnih ribizli, karanfilića i slame, koji ostaje na nepcu. U ustima ostavlja nagoveštaj bogatstva i snage dimljenog kakaoa i kafe, polako prelazeći u privid slatkog sna, pa se u završnici razlikuje od drugih vina i pamti. Konzumiranje se preporučuje sledećih 9 do 10 godina.

Detaljni podaci

Crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 15%

Merlot super premium quality

Merlot super premium quality - Vinarija Touch

Merlot

Nakon što je 24 meseca odležalo u buradima od francuskog hrasta, nastalo je vino intenzivno crvene boje koje blista kao rubin, ostavljajući dugotrajan sjaj na ivici čaše. U njegovom kompleksnom mirisu dominira aroma crvenih bobica, isprepletena biljnim notama i nijansama korena sladića i vanile. Ukus je vrlo bogat, obogaćen mekanim taninima i prožet slatkim notama.

Detaljni podaci

Crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 15,5%

Vinariju možete kontaktirati putem email-a: vino@touchwine.rs ili putem telefona: +381 11 3679 030.

Pored navedenih kontakt podataka vinarija je dostupna i na web adresi: http://touchwine.rs/ i društvenim mrežama putem sledećih naloga: https://www.instagram.com/touchwine.rs/, https://www.facebook.com/touch.wine/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte