Danas Vam predstavljamo vinariju Vuglec Breg koja se nalazi u regiji Bregovita Hrvatska. Suncem okupani vinogradi se nalaze u mjestu Škarićevo. Vinarija je deo istoimenog turističkog sela i čuvena je pre svega po svojim penušavim, ali i po crvenim i belim vinima.

U ponudi ove vinarije se nalaze sledeće etikete: Zagorski bregi črleni, Vuglec extra brut, Baronial brut, Rozalia extra brut, Zagorski bregi, Pjenušac Jasminka, Graševina, Chardonnay, Rajnski rizling, Passion cuvee, Cabernet Sauvignon.

Vinarija Vuglec Breg

Detaljnije o vinariji možete pročitati ispod

Te 2003. godine, kada smo započeli našu vinogradarsku priču, pokretala nas je snažna volja i vizija nastaviti s višestoljetnom tradicijom vinogradarstva i proizvodnje vina u ovom kraju te smo ponudu „Vuglec Brega“ željeli upotpuniti kvalitetnim vinom i pjenušcima vlastite vinarije. Ponosni smo što smo to i uspjeli. Naša vinarija je danas neodvojivi dio turističkog sela „Vuglec Breg“. Vina i pjenušci Vuglec, koji odišu posebnošću terroira, nastaju od grožda naraslog na južnim padinama našeg brega, gdje smo zasadili približno 16.000 trsova na oko 4 hektara površine.

Vina vinarije Vuglec Breg

Zagorski bregi črleni

Zagorski bregi črleni - Vuglec Breg

Prava vinska rubinska boja koja je počela razvijati prvu cinober nijansu. Na nosu je čisto i prvenstveno voćno. Mirisi podsjećaju na borovnice, crne višnje, a u pozadini je i lagana aroma kupine. Vino je umjerena tijela i njegova je privlačnost u iznenađujuće mekim taninima što ga uz niže alkohole čini vrlo pitkim. Ovakav sklad između aroma u ustima i mirisa na nosu obično krasi višu klasu vina. 

Slaganje uz hranu                 

Preporučuje se uz lagana predjela ili obrok salate.               

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 1l, temperatura serviranja 12-14°C, procenat alkohola 12%

Vuglec extra brut

Vuglec extra brut - Vuglec Breg

Iskričave, žive boje ulaštenog zlata s bogatim perlanjem. U mirisu se prve pokažu kompleksne arome pečenog brioša s maslacem i kandiranim voćem. Na drugom nosu slijede voćne arome bijele breskve i mirabelle šljive uz koricu agruma i zaokruženo sa svijetlom karamelom. U ustima vrlo bogat, raskošne kompleksnosti i aroma odležavanja. Ovaj stil pjenušaca ima dugačak završetak i može se lijepo razviti u čaši. 

Slaganje uz hranu                 

Dobro će pratiti kremaste sireve, većinu hladnih predjela, ali i tradicionalne, domaće recepte od masnije svinjetine.

Detaljni podaci

Penušavo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 6-7°C, procenat alkohola 12%

Baronial brut

Baronial brut - Vuglec Breg

Sjajna, svijetla zlatna boja u čaši ispunjenoj bogatim sitnim perlanjem. Na nosu se lijepo spaja vrlo blaga i odmjerena oksidativnost s aromama zrelijeg voća, breskve, i pečenih i svježih jabuka, zapečenog maslaca sa zrelim citrusima. Pjenušac očarava čvrstom i moćnom strukturom koja čuva dojam svježine i pomaže istaknuti voćne arome. Ukupan se dojam zadržava duže u ustima uz ugodno grickanje po jeziku nakon otpijenog gutljaja. 

Slaganje uz hranu                 

S ovakvom svježinom, ovaj je pjenušac idealan za aperitiv i može pratiti većinu hladnih i toplih predjela s lakoćom.

Detaljni podaci

Penušavo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 6-7°C, procenat alkohola 13%

Rozalia extra brut

Rozalia extra brut - Vuglec Breg

Iznad blage ružičaste boje s nijansom narančaste, na površini se formira divna, meka pjena koja se u čaši zadržava, a koja i u ustima stvara mek i svilenkast osjećaj. Miris se ističe brusnicom i vrlo zrelim šipkom iza kojih su jagode i cvijet badema. Arome jagoda dominiraju u ustima uz mekoću pjene i iznimnu strukturu radi koje se može dugo uživati i bez hrane. 

Slaganje uz hranu                 

Sasvim nova se dimenzija dobije kada ga se kombinira s paštetama od divljači, jagodama i slatkim acetom ili carpacciom od junetine. Posebna je preporuka da ovaj pjenušac kušate uz uskršnju šunku.

Detaljni podaci

Penušavo rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 6-7°C, procenat alkohola 12,5%

Zagorski bregi

Zagorski bregi - Vuglec Breg

Boja niskog intenziteta, žuta sa slamnatom nijansom. Mirisi kruške, zelenih jabuka uz blage tropske arome. Na nepcu je vrlo živa, prštava svježina s voćnim aromama koje prate miris. Vino osvježava, razbuđuje, utažuje žeđ. 

Slaganje uz hranu                 

Izrazito je pogodno za spravljanje tradicionalnih gemišta. I u gemištu i samo može pratiti laganiju hranu, perad s grila, fiš-paprikaš, slatkovodnu ribu, tjesteninu s bijelim umacima od peradi. Ovo vino čuva dugu tradiciju Zagorja i pravi je predstavnik lokalne vinske kulture u kojoj je lagani bijeli blend zauzimao važno mjesto.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-10°C, procenat alkohola 11,5%

Pjenušac Jasminka

Pjenušac Jasminka - Vuglec Breg

Tople i bogate boje staroga zlata i lijepoga, polaganog perlanja. Miris je ispunjen privlačnim oksidativnim notama, vrlo skladnih aroma kolača od jabuke, žute kreme od jaja, bogate, tamne karamele, nješpole, šumskog meda, ali i izraženoga cvjetnoga žutog cvijeća. Vrlo kompleksan. Demi sec je na klasičnoj šampanjskoj skali drugi po sladoru, u ustima vrlo raskošan i opojan, ali s dovoljno svježine da nosi tu slatkoću. 

Slaganje uz hranu                 

Pjenušac će se izvrsno sljubiti s tradicionalnim kolačima, domaćim keksima, kolačima s voćnim i žutim kremama kao i onim od vanilije. Posebno svečano sparivanje je poslužiti ovakav stil pjenušca uz slatko-slane recepte kao pačju ili guščju paštetu s mekim, pljesnivim sirom i domaćim džemom na tostu.

Detaljni podaci

Penušavo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 6-7°C, procenat alkohola 12,2%

Graševina

Graševina - Vuglec Breg

Čista žuta boja zrelog limuna, srednje intenzivnosti. Miris vina je kombinacija jabuka, zrelih citrusa i sitnog livadnog, žutog cvijeća. Odlikuje se blagošću. Vrlo zavodljiv nos koji ukazuje na mladost i nježnost vina kao i blagu opojnost i koji će zadovoljiti sve ljubitelje od vikend izletnika do znalaca. U ustima je sama mekoća, trajnost, ponovno voćne arome, citrusi i cvjetnost. Resi je ono najbolje od mladih hrvatskih graševina, blaga popunjenost, floralna crta i dopadljiva mekoća i blagost u ustima.

Slaganje uz hranu                 

Lak je zadatak ovako elegantno vino spariti i ono će sjajno pristajati uz riblja jela, perad, perad s roštilja, tradicionalni nedjeljni ručak – puricu s mlincima, bakalar i sl.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-10°C, procenat alkohola 13,5%

Chardonnay

Chardonnay - Vuglec Breg

Nijansa slamnate je izraženija od žute, umjerenog intenziteta. Nos je bogat aromama jabuka, kruške, bresaka, citrusa i bagremova cvijeća. Vino je sočno, naglašena je mladost i voćnost i blago je popunjeno u ustima s jedva osjetnom slatkoćom zbog čega je vrlo pitko. Lijepo ispuni usta aromama koje se zadržavaju i produžuju završetak. Arome se suzdržane, ništa ne iskače, ništa ne narušava sklad.

Slaganje uz hranu                 

Ova zaokruženost i lagana slatkoća čine ga odličnim parom za rižota, teleće pečenje, omlet s vrganjima, pastrve u kukuruznom brašnu i posebno zagorske štrukle.

Detaljni podaci

Polusuvo belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 13%

Rajnski rizling

Rajnski rizling - Vuglec Breg

Izraženije limun žute boje, bistro i čisto. Naglašene su prave rizlingove cvjetne arome uz voćne i mineralne. Ni na mirisu ni na nosu vino nije jako intenzivno. Ovaj je rizling stvoren za dugo uživanje i dopast će se i onima koji ga obično ne piju. Kiseline su naglašene ali lijepo balansirane i harmonične. Prepoznaje se tipična mineralnost koja upućuje na utjecaj tla, sklad i čistoća kakva resi rizlinge. Pored cvjetnosti i mineralnosti pojavljuje se koštunjičavo voće kao breskve i nektarine. Vino će s lakoćom odležati godinu dana i razviti još poneku aromu. 

Slaganje uz hranu                 

Naročito će dobro pristajati uz zapečene tjestenine, uz gratinirana jela i jela koja kombiniraju kiselo zelje i dimljeno meso.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 13%

Passion cuvee

Passion cuvee - Vuglec Breg

Lakša nijansa rubinske, čista i bez nijansi. U mirisu prevladava crveno bobičasto voće među kojima se ističu trešnja i maline i tek nešto manje crnog kao višnja i crna murva. Blage su arome slatkih začina u pozadini. Ovo je malo svježiji stil crnog vina na što sigurno utječe udio pinota crnog koji je odmah smanjio intenzitet boje i količinu tanina. U cuvéeu se vrlo dobro slaže s frankovkom i daje umjerenije i svježije crveno vino. 

Slaganje uz hranu                 

Ovakav stil crvenih vina divno pristaje uz perad iz ulova, pačja prsa, pečenu patku, lungić, teleću koljenicu, suhomesnate delikatese i srednje zrele sireve.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 13%

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon - Vuglec Breg

Bistra i čista rubinska boja koju krasi zadnja nijansa ljubičaste ukazujući na mladost vina. U mirisu je pravi, prepoznatljivi cabernet s puno sitnog crnog, bobičastog voća među kojim dominira crni ribiz. Nakon ove prve voćne ekspresije, počinju se pojavljivati slatki začini i duhan. Vrlo skladan u ustima i spreman za piće, mekih i dovoljno zrelih tanina. Tanini su ujedno i najljepša odlika ovoga vina, oni ga svojom mekoćom čine vrlo pitkim, a dodaju mu i slatko-začinske arome. 

Slaganje uz hranu                 

Ovo vino ima vrlo širok gastronomski potencijal i može se sljubiti s većinom recepata od kvalitetnijeg mesa, teletinom, boljim odrescima, divljači, filetima, biftekom i sve od bogatih mesnih umaka i gulaša kakav je pašticada.        

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16°C, procenat alkohola 13%

Ako su Vam potrebne još neke informacije o samoj vinariji ili vinima koja proizvodi, obratite im se putem email-a: info@vuglec-breg.hr ili telefonom na broj: +385 49 345 015.

O aktuelnostima u vinariji možete se obavestiti na web sajtu i društvenim mrežama: https://vuglec-breg.hr/, https://www.facebook.com/vuglecbreg/, https://www.instagram.com/vuglecbreg/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte