Današnji izbor za predstavljanje je vinarija Agrolaguna koja je jedna od vinskih proizvođača iz regije Istra u Hrvatskoj. Suncem okupani vinogradi se nalaze u mjestu Poreč.

Vina ove vinarije su: Rose, Cabernet Sauvignon, Merlot, Teran, Terra Rossa, Perla Rose, Terra Rossa Limited Edition, Pinot sivi, Malvazija Istarska, Muškat žuti, Chardonnay, Muškat Ruža, Castello, Blanc de Moi, Merlot Festigia, Castellblanc, Malvazija Istarska Festigia, Riserva LV, Malvazija Istarska Kasna Berba, Malvazija Istarska Duga Maceracija, Malvazija Istarska Akacija, Malvazija Istarska Vižinada.

Dodatne informacije o vinariji

Kompanija smo čije se poslovanje odvija u više proizvodnih cjelina: vinogradarstvu, maslinarstvu i stočarstvu na 1200 ha obrađenih površina, a svi naši proizvodi su regionalno izuzetno poznati brendovi. Od 1200 ha obrađenih površina najveći dio čine vinogradi, maslinici i travnate površine. Maslinovo ulje, vino i sirevi predstavljaju autohtone istarske proizvode, a prodaju se pod brendovima “Ol Istria”, “Vina Laguna” i “Špin”. Do sredine 2013. kontinuirano ulažemo, najviše u nove vinograde i maslinike te u najsuvremeniju opremu kao preduvjete za proizvodnju vrhunskih proizvoda. Uspijevamo u izradi vrhunskih vina koja obogaćuju okus i dušu. Vina Laguna složena su u piramidu od svježih, živahnih vina za svakidašnju potrošnju pa do iznimnih, kompleksnih vina za vinske znalce, sve s jednim ciljem – zadovoljstva i užitka na istarski način, s lakoćom.

Vina vinarije Agrolaguna

Rose

Teran, Syrah, Merlot, Caberneti

Kristalno čista, lagana svijetlo-ružičasta boja, voćne arome na jagodu, malinu svježu papriku, u ustima je sočno, lagano i svježe, osvježavajućeg voćnog okusa.

Slaganje uz hranu                 

Uživati rashlađeno na 10-12 °C kao aperitiv, uz hladne nareske i salate, predjela od morskih plodova, tjestenine ili rižote.          

Detaljni podaci

Suvo rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12,5%

Cabernet Sauvignon

100% Cabernet Sauvignon

Duboka rubinsko-crvena boja, arome na crni ribiz, borovnicu, tamnu višnju, papar, u ustima toplo, mekano i snažno, ugodne trajnosti.

Slaganje uz hranu                 

Uživati na 18-20°C uz topla predjela s mesnim umacima, hladne mesne nareske i sireve, razna pečenja, steakove, meso ili ribu s roštilja.           

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 18-20°C, procenat alkohola 12,5%

Merlot

100% Merlot

Tamna rubinsko-crvena boja, arome na borovnicu, šljivu i kupinu, u ustima zrelo, toplo, mekano i puno, ugodne trajnosti voćnog okusa.

Slaganje uz hranu                 

Uživati na 18-20°C uz topla predjela s mesnim umacima, hladne mesne nareske i sireve, razna pečenja, meso ili ribu s roštilja.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 18-20°C, procenat alkohola 13%

Teran

100% Teran

Duboka tamna rubinska boja s ljubičastim nijansama, arome na bobičasto šumsko voće, u ustima živo i svježe, ugodne trajnosti snažnog voćnog okusa.

Slaganje uz hranu                 

Uživati na 18-20°C uz hladne mesne nareske, jela od crvenog mesa i divljači, zrelije sireve.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 18-20°C, procenat alkohola 12%

Terra Rossa

Teran, Borgonja, Merlot

Tamna rubinsko-crvena boja, arome na borovnicu, kupinu, cvjetne arome, izrazito voćno, mekano, svježe, ugodne trajnosti i slatkastih tanina.

Slaganje uz hranu                 

Uživati na 16-18°C uz topla predjela s mesnim umacima, hladne mesne nareske i sireve, meso ili ribu s roštilja.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 13%

Perla Rose

100% Teran

Kristalno bistre, lagane i prozračne ružičaste boje, svježe arome na bobičasto šumsko voće osvježavajućeg, elegantnog, laganog i uglađenog okusa, finog perlanja.

Slaganje uz hranu                 

Uživati na 6-8°C uz lagana hladna predjela, kao osvježavajuće piće u vrućim ljetnim danima.           

Detaljni podaci

Penušavo rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 6-8°C, procenat alkohola 11,5%

Terra Rossa Limited Edition

Teran, Borgonja, Merlot

Tamna rubinsko-crvena boja, arome na borovnicu, kupinu, cvjetne arome, izrazito voćno, mekano, svježe, ugodne trajnosti i slatkastih tanina.

Slaganje uz hranu                 

Uživati na 16-18°C uz topla predjela s mesnim umacima, hladne mesne nareske i sireve, meso ili ribu s roštilja.       

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 12%

Pinot sivi

Pinot sivi

Kristalno čista, zelenkasto-žuta boja, fine arome na bijelo voće, jabuku, krušku, u ustima svježe, harmonično, mekano i ugodne trajnosti.

Slaganje uz hranu                 

Uživati rashlađeno na 10-12°C kao aperitiv, uz lagana predjela od tjestenine ili rižote, uz jela od povrća, bijelog mesa, ribe ili morskih plodova.        

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12,5%

Malvazija Istarska

Malvazija Istarska

Kristalno čista, zelenkasto-žuta boja, karakteristične cvjetno-voćne arome, citrusne note, na tropsko voće, u ustima lagano i svježe, izrazito mekano i pitko.

Slaganje uz hranu                 

Uživati rashlađeno na 10-12°C kao aperitiv, uz lagana predjela od tjestenine ili rižote, uz jela od bijelog mesa, ribe ili morskih plodova.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12%

Muškat žuti

100% Muškat žuti

Kristalno čista, lagana svijetlo-žuta boja, karakteristične lako prepoznatljive muškatne arome, upravo kao kod grožđa Muškata, koje podsjećaju na bosiljak, cvijeće, koricu limete, agrume. U ustima lagano, nježno i ugodno slatko, intenzivno aromatično.

Slaganje uz hranu                 

Uživati ohlađeno na 10-12˚C samostalno ili uz lagane voćne deserte.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 500ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 11%

Chardonnay

Chardonnay

Kristalno čista, zelenkasto-žuta boja, fine arome na bijelo voće, jabuku, krušku, tropsko voće, u ustima svježe i harmonično, ugodne trajnosti okusa.

Slaganje uz hranu                 

Uživati rashlađeno na 10-12 °C kao aperitiv, uz lagana predjela od tjestenine ili rižote, uz jela od bijelog mesa, ribe ili morskih plodova.            

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12,5%

Muškat Ruža

100% Muškat Ruža

Atraktivna prozračna rubinsko-crvena boja, karakteristične sortne arome na ružin cvijet, crveno voće, okusom slatko, svježe i nježno, harmonično, u ustima ostavlja ugodan slatki okus.

Slaganje uz hranu                 

Uživati lagano rashlađeno na 16-18°C, samostalno ili uz ne preslatke deserte od čokolade, voća ili svježeg sira.     

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 500ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 14,5%

Castello

Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc

Duboka rubinsko-crvena boja, slojevite voćno-začinske arome, koje se otvaraju u čaši, na crni ribiz, borovnice, kavu, vaniliju i karamelu. Podatni fini tanini i toplina Merlota, posebna začinska aromatika Syraha, čvrsta taninska struktura Cabernet Sauvignona, svježa voćnost i elegancija tanina Cabernet Franca, savršeno su objedinjeni u ovoj kupaži. U ustima je Castello izrazito elegantno, mekano i podatno vino, srednje jakog tijela, slojevitog i trajnog voćnog i začinskog okusa, tipičnih obilježja najboljih crnih vina svježe mediteranske klime.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 14%

Blanc de Moi

60% Malvazija Istarska, 40% Pinot Bijeli

Limunasto žuta boja, na nosu su prepoznatljive arome Malvazije Istarske, poput nezrele bijele breskve, jabuke, limuna, odležavanjem na kvascima razvile su se arome na koricu brioša, svježe tijesto, okus je elegantan i suh, perlanje je uglađeno i fino, ne jako intezivno.

Slaganje uz hranu                 

Uživati na 6-8°C samostalno ili uz lagana predjela.           

Detaljni podaci

Prirodno penušavo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 6-8°C, procenat alkohola 12,5%

Merlot Festigia

Merlot

Tamna rubinsko-crvena boja, voćne arome na šljive, zrele kupine, tamno voće – upotpunjene aromama dozrijevanja u barrique bačvicama, na crnu čokoladu, vaniliju, kavu, klinčiće. Fine, svilenkaste i mekane strukture, zrelih srednje izraženih tanina i srednjih kiselina. Srednje do punog tijela, u početku tipičnih voćnih aroma klasičnog Merlota, razvojem u boci dobiva dodatne slatke začinske note.

Slaganje uz hranu                 

Uživati na 18-20°C, uz razna pečenja, jela od divljači, zrele sireve, suhomesnate nareske.           

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 18-20°C, procenat alkohola 14%

Castellblanc

Chardonnay 40%, Viognier 40%, Malvazija Istarska 10%, Pinot Bijeli 10%

Kristalno čista, limunasto-žuta boja, izrazito kompleksan miris, na citruse, zelenu jabuku, tropsko voće, orašaste plodove, cvjetne arome, začinske arome od hrasta poput vanilije, mliječnog karamela, torte od limuna, slatkih začina, u ustima čisto, suho, srednje izraženih kiselina, kremastog punog tijela, mineralno, intenzivnog i dugotrajnog voćnog okusa na citruse i svježu jabuku, kremu od limuna, vaniliju i slatke začine.

Slaganje uz hranu                 

Uživati rashlađeno na 10-12°C, uz predjela i jela od bijelog mesa, ribe ili morskih plodova.          

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 13%

Cabernet Sauvignon Festigia

100% Cabernet Sauvignon

Duboka tamna rubinsko-crvena boja. Jako kompleksno i intenzivno na nosu, voćne arome na crni ribiz, šljivu, borovnicu, začinske balzamične, papar, klinčići, karamela, dim, vanilija, duhan, tamna čokolada. U ustima punog tijela, izraženih zrelih slatkih tanina, ali sočnog i trajnog okusa.

Slaganje uz hranu                 

Uživati na 18-20°C, uz jela od crvenog mesa i divljači, steakove, zrele sireve, mesna pečenja, snažna jela s mesnim umacima.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 18-20°C, procenat alkohola 13,7%

Malvazija Istarska Festigia

100% Malvazija Istarska

Kristalno čista, zelenkasto-žuta boja, karakteristične cvjetno-voćne arome, na citruse, tropsko i koštićavo voće, karakteristične cvjetne arome na bagrem, u ustima čisto, suho, srednje izraženih kiselina, srednjeg tijela i ugodno svježe, prepoznatljivo slano i mineralno, trajnijeg voćnog okusa na citruse i tropsko voće, karakterističnog blago gorkastog srednje dugog završetka.

Slaganje uz hranu                 

Uživati rashlađeno na 10-12°C, uz predjela od tjestenine ili rižote, predjela s tartufima, uz jela od bijelog mesa, ribe ili morskih plodova.         

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 13,5%

Riserva LV

81% Merlot, 9% Malvazija Istarska 10% Teran

Duboka tamna rubinsko-crvena boja. Jako kompleksno i intenzivno na nosu, voćne arome na kupinu, tamnu šljivu, borovnicu, začinske balzamične note, mljeveni papar, tamna čokolada, dim, vanilija, duhan. U ustima punog tijela, izraženih zrelih slatkih tanina, koncentriranog tamnog sočnog voća i slatkih začina.

Slaganje uz hranu                 

Uživati na 16-18°C, uz jela od crvenog mesa i divljači, steakove, zrele sireve, mesna pečenja, začinjene suhomesnate nareske.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 14%

Malvazija Istarska Kasna Berba

100% Malvazija Istarska

Kristalno čista, zlatno-žuta boja, karakteristične cvjetno-voćne zrele arome na vinogradsku bijelu breskvu, kandirane citruse, zrelo tropsko voće, uz karakteristične medno začinske note plemenite plijesni, te fine arome karamele, vanilije i slatkih začina zbog odležavanja u novim hrastovim bačvama. Okus je sladak, dobro usklađen s kiselinama, tijelo puno, na zrelo voće, breskve, marelice, suhe smokve, traje dugo.

Detaljni podaci

Slatko desertno belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 14,5%

Malvazija Istarska Duga Maceracija

100% Malvazija Istarska

Atraktivna zlatno-žuta boja, uz mogućnost pojave malog prirodnog taloga u boci, zrele, smolasto-medaste arome, na koricu limuna i naranče, na kandirano voće, slatkaste začinske note dozrijevanja u bačvama od akacije, herbalni mirisi na začinsko bilje poput timijana, mediteranskih začina, punog tijela, slano, kremasto, ali još uvijek svježe i elegantno, izrazito trajnog okusa.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 13%

Malvazija Istarska Akacija

100% Malvazija Istarska

Kristalno čista, svjetlo-žuta boja, karakteristične cvjetno-voćne arome Malvazije istarske upotpunjene su kompleksnim slatkim začinskim i medastim aromama, na zrelo tropsko voće, karamelu, med od bagrema, vino je na okusu citrusno svježe i izrazito elegantno, u ustima kremasto i puno, duge trajnosti.

Slaganje uz hranu                 

Uživati rashlađeno na 10-12°C, uz predjela s tartufima, uz snažnija jela od bijelog mesa, ribe ili morskih plodova.       

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 13,5%

Malvazija Istarska Vižinada

100% Malvazija Istarska

Kristalno čista, svijetlo-žuta boja, karakteristične zrele cvjetno-voćne arome, na citruse, koricu limuna, svježe kruške, zelenu jabuku, bagremov med, kvaščane note, dozrijevanjem u boci razvija mineralne note. U ustima je izrazito aromatski intenzivno, ali srednjeg tijela i uglađeno, jako svježe neovisno o godištu, trajnijeg voćno-mineralnog okusa, dugog završetka.

Slaganje uz hranu                 

Uživati rashlađeno na 10-12°C, uz predjela od tjestenine ili rižote, predjela s tartufima, uz jela od bijelog mesa, ribe ili morskih plodova.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 13,5%

Email adresa vinarije je: prodaja@agrolaguna.hr ili ih možete kontaktirati telefonski na broj: +385 52 453 179.

Pored osnovnih podataka više detalja o novostima iz vinarije možete pronaći na web sajtu i njihovim nalozima na društvenim mrežama: https://agrolaguna.hr/, https://www.facebook.com/agrolaguna.hr/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte