Predstavljamo Vam vinariju Batič Winery koja je smještena u regiji Goriška Brda u Sloveniji. Vinogradi su zasađeni u mjestu Šempas.

U svojoj proizvodnji vinarija ima sledeće etikete: Angel Belo, Zaria, Pinela, Rebula, Chardonnay, Sivi pinot, Angel Rezerva 9, Rose, Sivi pinot, Merlot, Cabernet Franc, Angel Rdeče, Angel Rezerva 3.

Detaljnije o vinariji možete pročitati ispod

Duh vina je u vazduhu. Od porodice do porodice, od sela do sela, od generacije do generacije. U svakom Vipavcu. Ista religija Vipavčana povezuje Vipavu sa najvećom slovenačkom vinskom zemljom.

Vina vinarije Batič Winery

Angel Belo

Pinela 40%, Chardonnay 20%, Malvazija 20%, Rebula 10%, Laški Rizling 7%, Zelen 2%, Vitovska 1%

Asortiman vina Angel Belo i njegov udeo menjali su se tokom godina. Jedina konstanta koja objedinjuje različite berbe je vitalnost vina Angel Belo i njegova visoka elegancija.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

Zaria

55% PIinela, 20% Zelen, 14% Rebula, 5% Vitovska, 3% Klarnica ,2% Rumeni Muškat, 1% Chardonnay

U ustima je vino blisko notama crnih vina i vrlo je mineralno. Dodatak dima je moćan. Intenzivni mineralni karakter lepo zaokružuje snažno i puno telo. Prati ga dugačak čist aftertaste, koji zapravo poziva na „još …“. Remek-delo prirode, sa elegancijom tipičnom za vina Batič.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

Pinela

100% Pinela

Okus je u skladu sa izgledom i mirisom. Mekoća koja se oseti odmah nakon gutanja ne nestaje i traje. Elementi Pinele su savršeno uravnoteženi. Značaj vina je jedinstven, gotovo odraz „teroara“.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

Rebula

Rebula 100%

Rebula ima potpuno drugačiji ukus od vina 21. veka. Želeli smo da oživimo klasični i istovremeno jedini način proizvodnje vina koji vinu daje vitalnost.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

Chardonnay

100% Chardonnay

Dočekuje nas prijatna harmonija punog i svežeg i trajnog ukusa koji raste. To je izuzetno dosledan Chardonnay. Ima lepu svežinu i pun je minerala. U početku se osećaju nijanse jakog alkohola, ali se one ubrzo lepo uklapaju u celu priču.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

Sivi pinot

Sivi pinot 100%

Vino je fermentiralo samo sopstvenim kvascima. Potom je sazrevalo 24 meseca u slovenačkim hrastovim bačvama, gde se kiselilo. Tokovi vina i flaširanje vina vršeni su prema biodinamičkim principima sa povoljnim lunarnim uticajima.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

Angel Rezerva 9

Chardonnaya, Sivega Pinota, Sauvignona, Laškega Rizlinga, Pinele, Rebule, Vitovske, Zelena ter Malvazije

Detaljni podaci

Suvo belo vino

Rose

97% Cabernet Sauvignon, 3 % Cabernet Franc

Zbog svog bogatog tela, voćnosti i dodira mladog meseca, vino deluje ugodno i skladno u ustima. Opojno je kao mladost. Fina svežina prisutna je u dužem aftertasteu. Ukus nezaboravan, poput prve ljubavi.

Detaljni podaci

Suvo rose vino

Sivi pinot

100% Sivi pinot

Vino koje je po strukturi bliže crvenom nego belom. U ustima je sivi pinot pun, snažan, egzotičan sa izraženim karakterom. Intenzivne mineralne note i svežina vina su u savršenoj harmoniji.

Detaljni podaci

Suvo rose vino

Merlot

100% Merlot

Tipični vipavski merlot postaje tek kada je bočica otvorena pola sata ili više. Međutim, nagrada je sjajna – impresioniraju zagrejane tople maline, miris svežeg omota od šljiva iz rerne, dodatak nežne vanile i sve jače suve šljive.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino

Cabernet Franc

100% Cabernet Franc

Predviđa se da će se miris nastaviti i u ustima. Vino deluje izuzetno skladno i elegantno. Primetno je prisustvo biljnih nota. Tanini su već prilično mekani. Prati ga dugačak voćni aftertaste. To je jedno od elegantnijih vina podruma Batič.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino

Angel Rdeče

60% Merlot, 25% Cab. Sauvignon, 15% Cab. Franc

Angel rdeče čini sklad tri sorte. Merlot, koji brine o strukturi vina, Cabernet Sauvignon brine o aromatičnosti vina. S druge strane, Cabernet Franc udiše vinu eleganciju i zatvara krug. Cela je osmišljena skladno, mada na svoj način. To je kreacija koja pokreće maštu. Vino koje sazreva samo uz najbolju berbu na odabranim lokacijama. Gutljaj u ustima nudi nova luksuzna iskustva. Prvi utisak je izuzetno elegantan, čist i precizan. Smeo je i mineralan, tanini su svilenkasti, a aftertaste je savršen. Dugo godina će ovo vino pažljivom poznavaocu pričati priču o terroiru, žetvi i umetnosti vipavske tradicije.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino

Angel Rezerva 3

 80% Merlot, 10% Cab. Franc, 10% Cab. Sauvignon

Angel Rezerva 3 flaširan je bez protoka i filtracije u novembru 2013. godine tokom uspona mesečevih luka u toplotnom elementu.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino

Vinariju možete kontaktirati putem email-a: info@batic.si ili telefonom na broj: +386 5 308 86 76.

Osim putem email-a i telefona, možete kontaktirati vinariju putem sajta: http://www.batic.si/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte