Izbor vinarije za predstavljanje danas je vinarija Dobuje čije je sjedište u regiji Goriška Brda u Sloveniji. Vinogradi ove vinarije se nalaze u mjestu Snežeče.

Vina ove vinarije su: Chardonnay 2018, Malvazija, Rebula 2018, Sauvignon Blanc 2018, Črno 2017, Maria Nevea selection 2013, Črno selection 2013.

Više informacija o istoriji i vinariji možete pročitati u tekstu ispod

Vinsko imanje DOBUJE leži u srcu Brda, na krajnjem zapadnom obodu Slovenije. Kao država graničimo se sa Italijom, a vinogradi se prepliću sa susednim Colliom bez linije razdvajanja. Brdoviti svet se na jednoj strani oslanja na grebene Kolovrata i Sabotina, a na drugoj se spušta prema Soči i Furlanskoj niziji. Stanovnici ovih mesta odavno su otkrili pogodnost zemljišta i klime za vinogradarstvo i možda su se ovde naselili upravo sa namerom da gaje vino i proizvode vino.

Vina vinarije Dobuje

Chardonnay 2018

Chardonnay

Ručno ubrano grožđe macerira se 8 sati, zatim preša, nakon čega sledi fermentacija u posudama od nerđajućeg čelika, gde vino ostaje na finim kvascima do aprila, a zatim posle protoka još nekoliko meseci sazrevanja pre flaširanja.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 12°C, procenat alkohola 14%

Malvazija

Istrska Malvazija 100%

Ručno ubrano grožđe donosi se u podrum i ostavlja da se macerira 6 sati. Sledi presovanje, fermentacija u posudama od nerđajućeg čelika, gde vino ostaje na finim kvascima do aprila. Nakon tečenja i daljeg sazrevanja u posudama od nerđajućeg čelika, vino čeka na flaširanje.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 12°C, procenat alkohola 13,5%

Rebula 2018

Rebula 100%

Grožđe rebula uzgaja se u vinogradima starosti od 5 do 30 godina. Ručno ubrano grožđe ostavlja se na maceraciji 12 sati, nakon čega sledi prešanje, fermentacija u posudama od nerđajućeg čelika, gde vino ostaje na finim kvascima do aprila. Nakon toga sledi protok i dalje sazrevanje u posudama od nerđajućeg čelika, gde vino čeka na flaširanje.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 12°C, procenat alkohola 13%

Sauvignon Blanc 2018

Ručno obrano grožđe dolazi iz vinograda starih od 5 do 25 godina. 6-satna maceracija praćena je presovanjem, fermentacijom u posudama od nerđajućeg čelika, gde vino posle protoka ostaje zrelo nekoliko meseci pre flaširanja.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 12°C, procenat alkohola 14,5%

Črno 2017

Merlot 75%, Cabernet Sauvignon 25%

Nakon klasične maceracije sa ručnim potapanjem šešira, koja traje oko 10 dana u otvorenim kadama, sazrevanje se odvija 10 meseci na finim kvascima u posudama od nerđajućeg čelika. Vino zatim traje 6 meseci da bi dalje sazrevalo u velikim hrastovim buradima.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 18°C, procenat alkohola 13%

Maria Nevea selection 2013

Rebula 40%, Chardonnay 30%, Sivi pinot 30%

Maceracija traje 24 sata, nakon čega sledi 10 meseci sazrevanja finih kvasca u rezervoarima od nerđajućeg čelika. Vino se zatim sipa u velike hrastove bačve, gde sazreva narednih 18 meseci.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 13-14°C, procenat alkohola 14%

Črno selection 2013

Merlot 85%, Cabernet Sauvignon 15%

Maceracija traje 30 dana u otvorenim kadama ručnim potapanjem poklopca, nakon čega sledi 10 meseci sazrevanja u rezervoarima od nerđajućeg čelika i 24 meseca sazrevanja u velikim hrastovim buradima.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 18°C, procenat alkohola 13,5%

Ova vinarija posluje pod poslovnim imenom Dobuje – Družinska Vinska Posest.

Email adresa vinarije je: info@dobuje.com ili ih možete kontaktirati putem telefona: +386 41 773 721.

Pored navedenih kontakt podataka vinarija je dostupna i na web adresi https://dobuje.com/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte