Predstavljamo Vam vinariju Popova Kula čije je sjedište u regiji Povardarje u Makedoniji. Suncem okupani vinogradi se nalaze u mjestu Demir Kapija.

Vina ove vinarije su: Vranec Victory, Temjanika Aristokrat, Chardonnay Aristokrat, Vranec Aristokrat, Cabernet Sauvignon Reserve, Cabernet Sauvignon Perfect Choice, Vranec Perfect Choice, Chardonnay Barrique, Stanushina, Stanushina Rose, Stanushina Barrique, Stanushina Blanc, Cabernet Sauvignon, Prokupec, Vranec, Temjanika Sweet, Chardonnay, Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc, Temjanika, Zilavka, Altan, Kalesh.

Dodatne informacije o vinariji

Živimo u eri globalizacije koja donosi neke zajedničke vrednosti, navike, proizvode, usluge i brendove širom sveta. U vinskoj industriji ovaj proces globalizacije je istakao neke sorte poput Chardonnaya i Cabernet Sauvignona ili Merlota i Sauvignon Blanca, zbog njihovih izuzetnih karakteristika. Takođe volimo te sorte i proizvodimo vina od onih sorti na koje smo ponosni.

Međutim, čvrsto verujemo da na lokalnom i regionalnom nivou imamo sorte koje imaju izvanredne karakteristike i da bi potrošači vina širom sveta mogli ceniti vina napravljena od tih sorti.

Vina vinarije Popova Kula

Vranec Victory

Vranec

Vranec Victory 2015 je fantastično crveno vino napravljeno od kasno obranog grožđa iz sopstvenih vinograda koje savršeno ističe jedinstvenost teroara mikrolokacije Popova Kula, ali je i savršen izraz potencijala sorte Vranec.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 13,5%

Temjanika Aristokrat

Temjanika

Temjanika Aristokrat je jedinstveno vino koje otkriva raskoš teroara koji ostavlja značajan trag na njegovu ličnost i naš je poklon poštovaocima dobrog ukusa. Boja je nežno žuta sa zelenim nijansama.

Aroma je eksplozivna sa naglaskom na cvetu bazge, bagremu, ličiju, kori narandže i vosku.

Ukus je uravnotežen i nežan sa medenim notama na egzotičnoj pozadini.

Dug, svež i prijatan završetak.

Slaganje uz hranu                 

Preporučujemo da se konzumira dobro rashlađeno na temperaturi od 10-12°C u kombinaciji sa azijskom i indijskom hranom, belim mesom i laganim desertima od limuna.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12,5%

Chardonnay Aristokrat

Chardonnay

Boja je zlatna sa zelenim nijansama.

Aroma je intenzivna i atraktivna, svežeg karaktera.

Otkrivaju se nijanse minerala, finih citrusnih aroma, ananasa, suve kajsije, meda i neprženog lešnika.

Okus je mekan, svež, sočan, produženog osećaja i vrlo intrigantan.

Finiš je dug i nezaboravan.

Slaganje uz hranu                 

Najbolje ga je konzumirati ohlađenog na 10-12 ° C u kombinaciji sa ribom, testeninama i poslasticama. Takođe se dobro slaže sa mekim sirevima poput Camemberta i Briea.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 13,5%

Vranec Aristokrat

Vranec

Vranec je tipična makedonska sorta grožđa. Ovaj Vranec je suvo crveno vino intenzivne tamnocrvene boje. Ima divne arome borovnice, ribizle, plodova drveća i prijatan ton džema od crne šljive. Taman je i bogat, čvrsto građen sa dugotrajnim završnim slojem.

Slaganje uz hranu                 

Ovo vino se izvrsno slaže sa svim vrstama mesa i tradicionalnim makedonskim i balkanskim jelima.          

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 18-22°C, procenat alkohola 14,2%

Cabernet Sauvignon Reserve

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon Reserve je divno suvo crveno vino rubin crvene boje i sa nijansama ljubičaste. Elegantan je, sa mekim taninima, punog tela i dobro uravnotežen. Ima složenu i intenzivnu aromu sa dominacijom višnje, trešnje, kao i tipične začinske arome crvene paprike i prijatnih tonova vanile. Pokazuje impresivan osećaj u ustima, sa puno sočnog voća, a završava živahnim, ukusnim i dugotrajnim završetkom.

Slaganje uz hranu                 

Preporučujemo da se konzumira na temperaturi od 18-20°C sa jelima od crvenog mesa

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 18-20°C, procenat alkohola 13%

Cabernet Sauvignon Perfect Choice

Cabernet Sauvignon

Naš Cabernet Sauvignon Perfect Choice je fantastičan proizvod iz regije Tikveš. Ovo vino je punog tela i tamno rubin crvene boje. To je simfonija aroma: džem od vanile, kakao i crne šljive, koje su takođe prisutne u ukusu. Odležao najmanje 6 meseci u četiri različite vrste hrastovih buradi, u ustima se njegov snažni ukus i sjajno telo zaključuju u složenom i izuzetno dugotrajnom finišu. Razvijen u godini izuzetne berbe sa ograničenom proizvodnjom, to je prilika koju ne treba propustiti. Čista rapsodija ukusa!

Slaganje uz hranu                 

Preporučujemo da se poslužuje na sobnoj temperaturi u kombinaciji sa svim vrstama crvenog mesa, a onima koji traže uzbuđenje eksperimenta, predlažemo kombinaciju sa tradicionalnim azijskim jelima.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, servirati na sobnoj temperaturi, procenat alkohola 13%

Vranec Perfect Choice

Vranec

Ovo izvanredno vino Vranec Perfect Choice sublimacija je tradicije i modernog, kombinacija najkvalitetnijeg grožđa i najnovije, posebne tehnologije. Duboke je rubin boje sa slatkim aromama zrele trešnje i borovnice. Okus je bogat i svestran, sa potpunim i dugim završnim slojem. Starilo najmanje 6 meseci u četiri različite vrste hrastovih buradi, ovo vino predstavlja pravu klasiku izvrsnosti! Dekantiranje se preporučuje 20 minuta pre konzumiranja. Uvek izuzetan izbor!

Slaganje uz hranu                 

Izuzetno se dobro kombinira sa divljači, ali preporučujemo i kombinaciju sa tamnom čokoladom.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 14%

Chardonnay Barrique

Chardonnay

Chardonnay Barrique je belo vino sjajne žuto-zelene boje. Vino nudi bogatu paletu aroma: zrelog žutog voća, ananasa, breskve, nijansi vanile i bele čokolade, odlikovanih na osnovu mineralne čistoće. Ukus je vrlo dobro strukturiran sa velikom harmonijom. Ističu se ukusi putera, kruške i voća. Sočnog je finiša i izvanrednog ukusa koji ostaje sa senzualnom zrelošću barriquea.

Slaganje uz hranu                 

Ovo vino najbolje je služiti na 12°C uz jela od belog mesa i testenine.   

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 13,48%

Stanushina

Stanushina

Stanushina je utvrđena sorta grožđa koja se nalazi samo u regionu Tikveš u Makedoniji. Grožđe je ručno ubrano iz vinograda na nadmorskoj visini od 600 metara. Stanushina je crno vino intenzivnih aroma jagode, maline i suvog lista. Okus karakteriše izuzetna voćna slatkoća koja ovo vino čini laganim i osvežavajućim. Izvanredan izbor savršen za sve prilike!

Slaganje uz hranu                 

Ovo vino je izuzetno dobro za konzumaciju sa belim i žutim sirom, orasima i slatkišima.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-16°C, procenat alkohola 11,7%

Stanushina Rose

Stanushina

Stanushina Rose je divno suvo vino nežne svetlo roze boje. Arome su intenzivne i bogate. Nailazimo na nijanse šumske jagode, prolećnog cveća i arome drenovog soka. Takođe su prisutne arome svežeg crvenog voća, posebno jagode i maline. Okus je elegantan i dugotrajan, a finiš je svež i prijatan.

Slaganje uz hranu                 

Zbog bogatog voćnog karaktera može se konzumirati kao aperitiv u vrućim letnjim danima, a takođe i kao desertno vino sa voćnim salatama i sladoledom.

Detaljni podaci

Suvo rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12,5%

Stanushina Barrique

Stanushina

Stanushina Barrique je izvanredno suvo vino rubin crvene boje. Poseduje izuzetno složene arome zelenog oraha, crvene ribizle, majčine dušice i zrele višnje. Ovo vino ima odličnu harmoniju i strukturu, dobro uravnotežen ukus kojim dominiraju ukusi zelene paprike, zrele višnje i finog mošusa. Aftertaste je dug i nezaboravan.

Slaganje uz hranu                 

Preporučujemo da se konzumira na 12-16°C u kombinaciji sa pikantnim jelima.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 12-16°C, procenat alkohola 12,2%

Stanushina Blanc

Stanushina

Po prvi put u svetskoj istoriji vinarstva dešava se da se vrsta belog vina proizvodi od verovatno jedne od najstarijih sorti grožđa – Stanushina. Ne samo da je jedinstveno i retko, Stanushina Blanc 2013 je fenomenalno vino bogate i složene arome u kojem možete osetiti note belog prolećnog cveća i zumbula, obogaćene aromom kore bele trešnje i pomorandže. Okus ovog vina kombinacija je slatkih nota slatkiša, upotpunjenih ukusima divlje breskve. Ovo je izuzetno sveže vino bogatog tela i dugotrajnog aftertastea.

Slaganje uz hranu                 

Najbolje je služiti u kombinaciji sa svežim salatama, laganim sirevima, testeninom i piletinom.         

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 11%

Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon

Naš Cabernet Sauvignon je izuzetno crveno suvo vino živahne i sjajne boje. Harmonija mirisa pečene paprike i dimnih nota u kombinaciji sa šumskim voćem i džemom dominira njenim ukusom. Njegova izuzetna svežina i puno telo čine ovo vino pogodnim za konzumaciju čak i nakon 4 godine odležavanja.

Slaganje uz hranu                 

Ovo vino najbolje je služiti uz crveno meso, ćuretinu i divljač.        

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 18-20°C, procenat alkohola 13%

Prokupec

Prokupec

Prokupec je vino napravljeno od zaboravljene balkanske sorte grožđa koje se ne može naći drugde u svetu. Mi u Vinariji Popova Kula smo posvetili posebnu pažnju ovom vinu kako bismo ga ponovo uveli među ljubitelje vina. Ovo vino predstavlja sklad boje, arome i ukusa. Živahne je rubin crvene boje, arome su kombinacija trešnje i višnje, dok se u pozadini pojavljuje aroma suve smokve. Okus ovog vina je lagan, harmoničan i svež. Vino se završava dugotrajnim ukusom suvog voća, lešnika i kore hleba.

Slaganje uz hranu                 

Preporučujemo da se služi uz lagana predjela, testenine i kuvano povrće.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 11,79%

Vranec

Vranec

Naš Vranec je suvo crveno vino tipične tamne i intenzivne rubin boje. Prikazuje bogate i dugotrajne arome čokolade, primese šljive, dima i smole. Ovo vino je dobro strukturirano sa potencijalom za razvijanje aroma koje ostavljaju topli i svilenkasti ukus.

Slaganje uz hranu                 

Naš Vranec se najbolje konzumira kao savršena dopuna svim vrstama crvenog mesa.    

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 18-20°C, procenat alkohola 13,5%

Temjanika Sweet

Temjanika

Slatko belo vino izrazito žute boje i sa aromama bele kamilice, meda i breskve. Njegov dugotrajni ukus kojim dominiraju šećeri daje ovom vinu šarmantnu i rafiniranu notu.

Slaganje uz hranu                 

Najbolje ga je konzumirati uz čokoladne poslastice i sutlijaš. Živeli!

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 12°C, procenat alkohola 12,32%

Chardonnay

Chardonnay

Chardonnay je izvrsno suvo belo vino izrazito žuto-zelene boje. Poseduje atraktivne, višeslojne arome ananasa, slatkih citrusa i zrele kruške, kao i osećaj pikantnosti. Okus je nežan i uravnotežen sa dobro izraženom svežinom i prijatnim završetkom.

Slaganje uz hranu                 

Najbolje ga je konzumirati u kombinaciji sa ribom, testeninama i poslasticama. Takođe se dobro slaže sa mekim sirevima poput Camemberta i Briea.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 14,14%

Muscat Ottonel

Muscat Ottonel

Muscat Ottonel je izvrsno belo vino nežne žute boje sa zelenkastim nijansama. Poseduje intenzivne arome muškata, kore narandže, ljubičice i bagrema. Ukus je uravnotežen i nežan sa medenim notama egzotične pozadine. Sveže kiseline stvaraju utisak prijatne razigranosti u ustima.

Slaganje uz hranu                 

Preporučujemo da se konzumira kao aperitiv ili u kombinaciji sa belim mesom, začinjenom indijskom hranom, pikantnim turskim jelima i mladim žutim sirom. Izuzetno se slaže sa krem i voćnim desertima, ali i sa sladoledom.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12,5%

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc je divno suvo belo vino bledo žute boje sa nijansama zelene. Kombinacija aroma izuzetno je bogata dominacijom tropskog voća, bele breskve i belog cveća. Ima odličnu harmoniju i strukturu sa dugotrajnim i impresivnim završnim slojem.

Slaganje uz hranu                 

Preporučujemo da se konzumira sa piletinom, ribom ili sirom. Takođe ga preporučujemo u kombinaciji sa čokoladnom tortom.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 13,3%

Temjanika

Temjanika

Temjanika je divno belo vino bledo žute boje i zelenkastih nijansi. Aroma je složena, intenzivna i karakteristična za sortu. Dominiraju cvetno-voćne note ruže i bosiljka u kombinaciji sa slatkim džemom od citrusa i smokava. Okus je nežan, svež i harmoničan. Definisani su ukusi suve smokve i kajsije koji ovom vinu dodaju nežnu zaobljenost, slatkoću i dužinu.

Slaganje uz hranu                 

Preporučujemo da se pije dobro ohlađeno u kombinaciji sa azijskom i indijskom hranom, belim mesom i laganim desertima od limuna.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12,7%

Zilavka

Zilavka

Zilavka je divno belo vino žuto-zelene boje sa sjajnom nijansom, karakterističnom za sortu. Aroma je složena, voćno-vegetativna, u kojoj dominiraju arome sveže pokošene zelene trave, makedonskog bilja i sočne arome zelene breskve i dinje. Ukus je pun, svež, izraženog mineralnog karaktera i prijatne gorčine u završnici. Uravnotežene kiseline u ukusu daju izuzetnu svežinu ovom vinu.

Slaganje uz hranu                 

Preporučujemo da se pije dobro rashlađen kao aperitiv ili u kombinaciji sa ribom, morskim plodovima i piletinom, ali se odlično slaže i sa kozjim sirom i edamerom.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12,19%

Altan

50% Sauvignon Blanc, 20% Temjanika, 15% Chardonnay, 10% Zilavka, 5% Muscat Ottonel

Altan je jedinstveno vino koje se odlikuje dominantnim aromama kruške i breskve, ali i nežno rastućim biljnim notama bazge, bosiljka i aromatičnog bilja. Okus odražava aromu i vrlo je složen. Ima prepoznatljivo telo i izvrsnu uravnoteženu kiselost što ovo vino čini vrlo osvežavajućim. Vino se završava dugotrajnim aftertasteom, ostavljajući prijatan osećaj sitosti i harmonije.

Slaganje uz hranu                 

Ovo vino najbolje je rashlađeno uz sve vrste sireva, jela od belog mesa i ribe, a odlično se slaže i sa krem desertima.      

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 8-10°C, procenat alkohola 13%

Kalesh

65% Vranec, 20% Cabernet Sauvignon, 15% Pinot Noir

Kalesh ima živahnu tamnocrvenu boju sa ljubičastim nijansama i prepoznatljivom dubinom. Arome su kombinacija crne šljive, višnje, začina i minerala. Ovo je dobro uravnoteženo vino jedinstvene mešavine ukusa, izuzetne svežine i dugotrajnog završetka ukusom zrelog voća.

Slaganje uz hranu                 

Preporučujemo da se služi uz crveno meso i tradicionalna makedonska jela.  

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 18-20°C, procenat alkohola 13,5%

Email adresa vinarije je: contact@popovakula.com.mk ili ih možete kontaktirati telefonski na broj: 389 (0)43 367 400.

Pored osnovnih podataka više detalja o novostima iz vinarije možete pronaći na njihovom web sajtu: http://www.popovakula.com.mk/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte