Danas Vam predstavljamo vinariju Brzanov čije je sjedište u regiji Veles u Makedoniji. Zasadi vinove loze se nalaze u mjestu Vojnica.

U standardnoj ponudi vinarija ima sledeća vina: ARTISAN CABERNET FRANC, BRZANOV PLATINIUM, ARTISAN RIESLING RHEIN, MERLOT ELIXIR, ARTISAN CHARDONNAY, ARTISAN CUVÉE, ARTISAN R’KACITELI, ARTISAN PINOT NOIR, VRANEC ELIXIR, ARTISAN MERLOT, ARTISAN KRATOSHIJA, ARTISAN SYRAH, ARTISAN VRANEC, Cabernet Franc Elixir, Tempranillo Reserva 2012, Orange R’Kaciteli.

Detaljnije informacije o nastanku, lokaciji i ostalim detaljima možete pročitati u nastavku

Zanatska proizvodnja vina, počev od ručno ubranog grožđa sa odabranih mikroteroara do ručno izrađenog čepa. Naša vina su proizvedena na takav način da u što većoj meri odražavaju sortne specifičnosti i teroar iz kojeg potiču. To znači da se u proizvodnji ne koristi nijedan aditiv, osim odabranih organskih kvasaca i drvenih buradi.

Vina vinarije Brzanov

ARTISAN CABERNET FRANC

Cabernet Franc 100%

Suvo crveno vino napravljeno 100% od sorte Cabernet Franc, klasičnom fermentacijom, odležalo 3 godine, od toga 20 meseci u novim buradima i godinu dana u boci. Grožđe se gaji na 500 metara nadmorske visine. Sadrži 14% alkohola, bez ostataka šećera i bez aditiva. U procesu fermentacije koristimo samo odabrani kvasac i minimalni kapacitet kalijum metabisulfita. Vino se ne filtrira.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 14-15%

BRZANOV PLATINIUM

Vranec 91%, Pinot Noir 3%, Syrah 3% i Merlot 3%

Suvo crveno vino proizvedeno od sorti Vranec 91%, Pinot crni 3%, Syrah 3% i Merlot 3% klasičnom fermentacijom. Odležava 8 godina, od toga 40 meseci u novim buradima i godinu dana u boci. Grožđe se gaji na 550 metara nadmorske visine. Sadrži 16% alkohola, nije korišćen ostatak šećera i aditivi. U procesu proizvodnje koristimo samo odabrani kvasac i minimalnu količinu kalijum metabisulfita. Vino se ne filtrira.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 16%

ARTISAN RIESLING RHEIN

Riesling

Suvo belo vino napravljeno od sorte Rizling fermentacijom od 4 meseca i držano na talogu 6 meseci. Grožđe se gaji na 250 metara nadmorske visine. Sadrži 14% alkohola, nije korišćen ostatak šećera i aditivi. U procesu proizvodnje koristimo samo odabrani kvasac i minimalnu količinu kalijum metabisulfita.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 14%

MERLOT ELIXIR

100% Merlot

Suvo crveno vino napravljeno 100% od sorte Merlot, klasičnom fermentacijom. Odležava 8 godina, od toga 40 meseci u novim buradima i godinu dana u boci. Grožđe se gaji na 550 metara nadmorske visine. Sadrži 16% alkohola, nije korišćen ostatak šećera i aditivi. U procesu proizvodnje koristimo samo odabrani kvasac i minimalnu količinu kalijum metabisulfita. Vino se ne filtrira.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 16%

ARTISAN CHARDONNAY

100% Chardonnay

Suvo belo vino napravljeno je 100% od sorte Chardonnay, uz 7 meseci fermentacije i 10 meseci boravka na talogu. Grožđe se gaji na 750 metara nadmorske visine. Sadrži 13,5% alkohola, nije korišćen ostatak šećera i aditivi. U procesu proizvodnje koristimo samo odabrani kvasac i minimalnu količinu kalijum metabisulfita. Vino se ne filtrira.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 13,5%

ARTISAN CUVÉE

Merlot 50% i Cabernet Franc 50%

Suvo crveno vino proizvedeno od sorti Merlot 50% i Cabernet Franc 50% klasičnom fermentacijom. Odležava 3 godine, od toga 20 meseci u novim buradima i godinu dana u boci. Grožđe se gaji od 550 metara nadmorske visine. Sadrži 14% alkohola, nije korišćen ostatak šećera i aditivi. U procesu proizvodnje koristimo samo odabrani kvasac i minimalnu količinu kalijum metabisulfita. Vino se ne filtrira.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 14%

ARTISAN R’KACITELI

R’kaciteli

Suvo belo vino napravljeno od sorte R’kaciteli, fermentacijom od 2 meseca i čuvano na talogu 4 meseca. Grožđe se gaji na 230 metara nadmorske visine. Sadrži 13% alkohola, nije korišćen ostatak šećera i aditivi. U procesu proizvodnje koristimo samo odabrani kvasac i minimalnu količinu kalijum metabisulfita.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 13%

ARTISAN PINOT NOIR

Pinot Noir 93% i Tempranillo 7%

Suvo crveno vino proizvedeno od sorti Pinot crni 93% i Tempranillo 7% klasičnom fermentacijom. Odležava 3 godine, od čega 24 meseca u novim buradima i godinu dana u boci. Grožđe se gaji na 500 metara nadmorske visine. Sadrži 15% alkohola, nije korišćen ostatak šećera i aditivi. U procesu proizvodnje koristimo samo odabrani kvasac i minimalnu količinu kalijum metabisulfita. Vino se ne filtrira.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 15%

VRANEC ELIXIR

100% Vranac

Suvo crveno vino napravljeno je 100% od sorte Vranec klasičnom fermentacijom. Odležao je 8 godina, od toga 38 meseci u novim buradima i dve godine u boci. Grožđe se gaji na 500 metara nadmorske visine. Sadrži 16% alkohola, nije korišćen ostatak šećera i aditivi. U procesu proizvodnje koristimo samo odabrani kvasac i minimalnu količinu kalijum metabisulfita. Vino se ne filtrira.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 16%

ARTISAN MERLOT

100% Merlot

Suvo crveno vino napravljeno je 100% od sorte Merlot klasičnom fermantacijom, odležalo 3 godine, od toga 20 meseci u novim buradima i godinu dana u boci. Grožđe se gaji na 550 metara nadmorske visine. Sadrži 14% alkohola, nije korišćen ostatak šećera i aditivi. U procesu proizvodnje koristimo samo odabrani kvasac i minimalnu količinu kalijum metabisulfita. Vino se ne filtrira.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 14%

ARTISAN KRATOSHIJA

Kratošija

Suvo crveno vino proizvedeno klasičnom fermentacijom, odležalo 3 godine od čega 16 meseci u novim buradima. Grožđe se gaji na 550 metara nadmorske visine. Sadrži 15,3% alkohola, bez ostataka šećera i bez aditiva. U procesu fermentacije koristimo samo odabrani kvasac i minimalnu količinu kalijum metabisulfita. Vino se ne filtrira.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 15,3%

ARTISAN SYRAH

Syrah

Suvo crveno vino napravljeno od sorte Syrah, klasičnom fermentacijom. Odležao je 3 godine, od čega 21 mesec u novim buradima i šest meseci u boci. Grožđe se gaji na 700 metara nadmorske visine. Sadrži 15% alkohola, nije korišćen ostatak šećera i aditivi. U procesu proizvodnje koristimo samo odabrani kvasac i minimalnu količinu kalijum metabisulfita. Vino se ne filtrira.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 15%

ARTISAN VRANEC

Vranac

Suvo crveno vino proizvedeno klasičnom fermentacijom, odležalo 3 godine, 13% alkohola, bez ostatka šećera i bez aditiva. U proizvodnom procesu koristimo samo odabrani kvasac i minimalnu količinu kalijum metabisulfita. Vino se ne filtrira.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 13%

Cabernet Franc Elixir

Cabernet Franc

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 16%

Tempranillo Reserva 2012

Tempranillo

Ovaj je tempraniljo izrazito uljane strukture u čaši, a boja je ljubičasto crvena. Na nosu je puno prezrelih šljiva, crnog bibera i duvana. Na ukusu je mnoštvo šumskog voća kao i mušmule, tamnog zrnastog voća a u svemu tome prisutne su note vanile i začina.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 15%

Orange R’Kaciteli

Fino vino ručno izrađeno i odležalo, od majstora vina Antonija Brzanova.

Detaljni podaci

Suvo rose vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 16%

Ukoliko želite dodatne informacije vezane za vinariju možete ih kontaktirati putem emaila: info@brzanov.mk ili telefonom na broj: 075 406 116.

Osim putem email-a i telefona, možete kontaktirati vinariju putem sajta: https://brzanov.mk/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte