Predstavljamo Vam vinariju Cmrečnjak čije je sjedište u regiji Bregovita Hrvatska. Vinogradi su zasađeni u mjestu Sveti Urban.

Ova vinarija između ostalog izdvaja sledeće etikete: Pušipel, Sauvignon, Pinot crni rose, Pinot crni, Pinot sivi, Silvanac zeleni, Pušipel Xtreme, Muškat žuti, Graševina, Pjenušac Stridon brut, Pjenušac Polaris brut, Graševina ledeno vino, Pušipel Mađerka, Pušipel Xtreme 2, Merlot Mađerka, Rajnski rizling, Rizvanac mlado, Urbanski biser.

Detaljnije o vinariji možete pročitati ispod

Vinarija Cmrečnjak danas je moderna vinarija koja raspolaže suvremenom tehnologijom za obradu grožđa i vina zahvaljujući kojoj na tržište stavljamo 17 vrsta vrhunskih vina. Vinariju je pokrenuo i osnovao Rajko Cmrečnjak koji je upornošću, radom i trudom od nekoliko trseva stvorio imperij. U rad Vinarije uključena je cijela obitelj Cmrečnjak, a Rajkov sin odnosno nasljednik Marko, spretno korača očevim stopama, stvara i njeguje vina koja se nalaze na svjetskim vinskim kartama i redovito i s lakoćom osvajaju nagrade i medalje na kojem se god natjecanju pojavila.

Vina vinarije Cmrečnjak

Pušipel

Pušipel je sinonim za kvalitetu i prepoznatljivost te vodeća sorta međimurskog vinogorja. Pušipel je sorta koja kasno dozrijeva, ali je poznata po obilatom rodu.

Detaljni podaci

Belo vino

Sauvignon

Vino je slamnato žute boje sa zelenkastim odsjajem, guste teksture sa intenzivnim mirisom. Arome su mu voćne i cvjetne, a prevladava bazga i zelena paprika. U vrlo dobrim godinama sauvignon daje i predikatna vina sa karakterističnim tercijarnim aromama, uravnoteženo i puno tijelo te boju starog zlata do jantarne.

Detaljni podaci

Belo vino

Pinot crni rose

Pinot crni rose je sve raširenija crna sorta međimurskog vinogorja. Sortna karakteristika je slabije obojeno grožđe kojem je potrebna duža maceracija za crna vina te nekoliko kraća za rose vina. Vino odlikuje svjetlo ružičasta boja do boje lososa, blagi i ugodan voćni miris i okus. Pinot crni rose je harmoničnog tijela sa svilenkastim taninima te nekoliko nižih kiselina. Pruža blagi osjećaj slatkoće te nježne voćne arome malina, šumskog voća, jagoda i kupina.

Detaljni podaci

Rose vino

Pinot crni

Pinot crni je vrhunsko vino osebujnog karaktera. Izražena mu je tamno rubinska boja i ugodna sortna aroma dozrelog grožđa koja se tradicionalnom njegom u drvenim bačvama pretvara u raskošan bouquet. Pruža raskošne okuse i mirise jagoda, kupina, malina i višanja.

Detaljni podaci

Crveno vino

Pinot sivi

Pinot sivi je suho vino, dozrijeva ranije, a ima tipične arome prosušenog voća. Značajka sorte su niže kiseline od ostalih međimurskih vina.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

Silvanac zeleni

Silvanac zeleni je vino zelenkasto žute boje, nježnog nenametljivog mirisa, ugodne mile arome s umjerenim kiselinama i alkoholima. Izuzetno je pogodno za vruće ljetne dane.

Detaljni podaci

Belo vino

Pušipel Xtreme

Pušipel Xtreme je vrhunsko suho vino koje je u kombinaciji barrique bačvi i velikih hrastovih bačvi odležano godinu i pol. Dobiva se „sur lie“ metodom (odležava odnosno dozrijeva na talogu). Ovo se vino proizvodi uz minimalno prisustvo sumpora.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

Muškat žuti

Ovo vino pruža jasne i naglašene arome muškata te nikoga ne ostavlja ravnodušnim svojim naizmjenično slatkasto- kiselkastim okusom. Izvanredno paše uz sve vrste voćnih kolača i slastica.

Detaljni podaci

Belo vino

Graševina

Aroma vina je lijepo oblikovana te pruža svježe voćne note jabuke i breskve. U ustima razvija kompleksan okus, profinjen i pun, bogat ekstraktom koji završava sa karakterističnom i blagom gorčinom.

Detaljni podaci

Belo vino

Pjenušac Stridon brut

Pinot crni

Pjenušac je proizveden od crnog pinota klasičnom šampanjskom metodom druge fermentacije u boci. Naglašena je cvjetno voćna aroma posebno na malinu i kupinu. Stridon brut odlikuje lijepo i dugotrajno perlanje sa brojnim mjehurićima.

Detaljni podaci

Brut pjenušavo rose vino

Pjenušac Polaris brut

Pušipel

Polaris brut je proizveden od pušipela također klasičnom šampanjskom metodom druge fermentacije u boci. Radi se o vrhunskom pjenušavom bijelom vinu zlatno žute boje i voćnih aroma marelice i citrusa te mirisom korice kruha. Okus je kompleksan, skladan i živahan sa lijepim i postojanim perlanjem.

Detaljni podaci

Brut pjenušavo belo vino

Graševina ledeno vino

Graševina

Berba je obavljena 13. prosinca na temperaturi od -12.0 °C, a grožđe prerađeno tijekom dana na -5.0 °C. Vino je dobiveno od smrznutih bobica grožđa ubranih u iznimnim klimatskim uvjetima. Graševina ledeno vino je iznimne kakvoće, zlatno žute do jantarne boje, mirisa mednih nota, punog i bogatog okusa koji asocira na suhe marelice.

Detaljni podaci

Belo vino

Pušipel Mađerka

Pušipel Mađerka je bogatije, kremoznije i kompleksnije vino kojeg odlikuje intenzivni i dugotrajni miris. Jačeg je tijela s višim alkoholima, a nižim kiselinama. Tekstura mu je uljasta i glatka, a donosi zrelije arome tropskog voća, dunja i žutog cvijeća. Pušipel Mađerka je dugotrajno i izvrsno izbalansirano vino.

Detaljni podaci

Belo vino

Pušipel Xtreme 2

Pušipel Xtreme 2 je suho i jako vino s više tanina. Boje je starog zlata, a odlikuje ga dugotrajni miris dozrelih jabuka i marelica te tropskog voća. Pušipel Xtreme 2 je gusto vino velikog potencijala.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

Merlot Mađerka

Merlot Mađerka je vrhunsko vino bogato alkoholom u koncentraciji od čak 13 % vol. Rubin je crvene boje sa snažnom i bogatom strukturom. Iako moćno, elegantno je skladno, a najveća mu je značajka dugotrajan i bogat okus.

Detaljni podaci

Crveno vino, procenat alkohola 13%

Rajnski rizling

Rizling rajnski je kasna sorta vina, žuto zelenkaste boje sa karakterističnim osebujnim mirisom i harmoničnim okusom. Šećeri i kiseline su u idealnom omjeru. Puni aromatski profil razvija nakon godinu dana odležavanja. Rizling rajnski je također idealna vrsta za proizvodnju predikatnih vina jer u zorenju zadržava kiseline.

Detaljni podaci

Belo vino

Rizvanac mlado

Detaljni podaci

Belo vino

Urbanski biser

Detaljni podaci

Belo vino

Vinarija Vam je dostupna na email adresi: vinarijacmrecnjak@gmail.com ili ih pozovite telefonom na broj: +385 40 830 103.

Ostanite u toku sa novitetima ove vinarije putem sajta i društvenih mreža: https://cmrecnjak.hr/, https://www.instagram.com/winery_cmrecnjak/, https://www.facebook.com/vina.cmrecnjak/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte