Naš izbor za danas je vinarija Dvanajščak-Kozol koja je svoje čokote smjestila u regiji Bregovita Hrvatska. Grožđe za vina ove vinarije dolazi iz mjesta Dragoslavec, kod Lopatineca. Vina ove vinarije nastaju uz poštovanje tradicije i specifičnosti ovog kraja.

Među proizvodima ove vinarije naći ćete sledeća vina: Traminac, Crni Pinot Rose, Mlado, Graševina, Sivi Pinot, Pušipel Classic, Sauvignon, Muškat Žuti, Pinot Crni, Pinot Bijeli, Natura, Amaranth, Pušipel Prestige.

Vinarija Dvanajščak-Kozol

Detaljnije informacije o nastanku, lokaciji i ostalim detaljima možete pročitati u nastavku      

Naša je obitelj jedna od mlađih obitelji vinogradara i vinara u Međimurju. Nastavljajući tradiciju svojih roditelja mama Rajka i tata Zdravko od 1990. do 1992. zasađuju svoje prve nasade. Zemljopisno porijeklo dobili smo 1996. godine i od tada se profesionalno bavimo vinarstvom. Danas obrađujemo 11ha vinograda koji su smješteni na odličnim, osunčanim i povišenim položajima u okolici naselja Dragoslavec, pod nazivima Grofovo, Okrugli vrh i Mohokos. Vrh Mohokos nalazi se na 344,40 m iznad mora kao najviša točka Međimurja.

Vina vinarije Dvanajščak-Kozol

Traminac

Traminac - Dvanajščak-Kozol

Zlatno-žute boje izraženog mirisa, slatkog okusa koji podsjeća na miris ruže, livadno cvijeće te ima svježe travnate note. Ima izrazito niske kiseline te viši sadržaj alkohola i neprevrelog šećera.

Detaljni podaci

Belo vino

Crni Pinot Rose

Crni Pinot Rose - Dvanajščak-Kozol

Svijetlo ružičaste boje, suho vino blagog okusa šumskog voća (malina, šumska jagoda, kupina, borovnica). Iznenadit će vas izrazitim voćnim notama. Vrlo harmoničan na okusu s izbalansiranim kiselinama.

Detaljni podaci

Suvo rose vino

Mlado

Mlado - Dvanajščak-Kozol

Sivi i Bijeli pinot

Iznimno aromatično, zavodljivo i lepršavo mlado vino koje je novi vjesnik nadolazeće vinske godine. Svake godine izlazi do Martinja kao tipično vino regije koje je spremno za konzumaciju i idealno za sparivanje s širokim spektrom hrane. Mirisom prevladavaju cvjetne i travnate komponente s vrlo izraženom aromatikom, dok je okusom suho, svježe i iznimno živahno. Zbog lakog alkohola idealno za uživanje u dobrom društvu.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

Graševina

Graševina - Dvanajščak-Kozol

Izraženog mirisa, zelenkasto-žuta boja i svjež, skladan okus. Suho, srednjeg sadržaja alkohola, ugodno gorkastog okusa specifičnog za graševinu. Obiluje aromama jabuke i nektarine propraćene finim nijansama travnatih i citrusnih tonova. Vrlo izbalansirano vino.

Detaljni podaci

Suvo belo vino

Sivi Pinot

Sivi Pinot - Dvanajščak-Kozol

Ručno ubrano, pri maksimalnoj koncentraciji arome i zrelosti grožđa, iz strmih vinograda i malih, često odvojenih parcela. Nakon toga brzo prešano kako bi se sačuvao voćni karakter sorte.

Detaljni podaci

Belo vino

Pušipel Classic

Pušipel Classic - Dvanajščak-Kozol

U okusu se pronalaze osvežavajuće arome limuna i limete te zelene jabuke. Osvježavajuće vino koje ima izražene mineralno-citrusne note. Nježan je alkoholom, izraženija kiselina koja omogućuje konzumaciju sa svim laganim, umjerenim, ali i jačim jelima.

Detaljni podaci

Belo vino

Sauvignon

Sauvignon - Dvanajščak-Kozol

Ugodni sortni miris. Svježi miris zelene trave, paprike, cvijete bazge i mineralnih nota. Okus vina je živahan i svjež te pravi izbor za svakog ljubitelja svježih i aromatičnih vina. Mineralan završetak.

Detaljni podaci

Belo vino

Muškat Žuti

Muškat Žuti - Dvanajščak-Kozol

Zlatnožute boje, nježnog zelenkastog odsjaja i izražene cvjetne arome bazge ili suhog sjena. Osebujno i aromatično vino bogatog, punog okusa te ugodnog bukea. Svježe, harmonično i vrlo pitko.

Detaljni podaci

Belo vino

Pinot Crni

Pinot Crni - Dvanajščak-Kozol

Svjetlucavo rubinaste boje s okusom na suho voće (maline sa primesama ribiza i kupine), karamele i srednjim alkoholom. Lijepo razvijen miris koji dolazi do izražaja starenjem.

Detaljni podaci

Crveno vino

Pinot Bijeli

Pinot Bijeli - Dvanajščak-Kozol

Ručno ubrano, pri maksimalnoj koncentraciji arome i zrelosti grožđa iz strmih vinograda i malih, često odvojenih parcela. Nakon toga brzo prešano kako bi se sačuvao voćni karakter sorte.

Detaljni podaci

Belo vino

Natura

Natura - Dvanajščak-Kozol

Sauvignon Blanc

Na nosu izrazita voćnost i specifično kompleksna aromatičnost. naglašene citrusno-travnate komponente sa lagano zadimljenim primjesama. Na okus eksplozija citrusa i lagane bazge sa tipičnom slatkoćom i punoćom koja dolazi od slatkog akacijinog drva i vrlo svježim, mineralno naglašenim završetkom. Retrookus vrlo dugotrajan i elegantan. Vrlo naglašena mineralna nota.

Detaljni podaci

Belo vino

Amaranth

Amaranth - Dvanajščak-Kozol

Pinot Noir

Na Nosu zrelo voće, trešnje, jagode i maline sa dobrom impregnacijom drva i balansiranim alkoholom. Okusom svježe i specifično voćno sa srednje do više naglašenim i sortno specifičnim kiselinama.

Detaljni podaci

Crveno vino

Pušipel Prestige

Pušipel Prestige - Dvanajščak-Kozol

Na nosu naglašena kompleksnost, začinske note i zrelo voće, đumbir, prezrela jabuka. Vrlo gusto vino.

Detaljni podaci

Belo vino

Sva pitanja možete uputiti vinariji email-om: vinska.kuca.dvanajscak.kozol@gmail.com ili telefonom na broj: +385 40 857 438.

Vinarija je aktivna i na web sajtu i društvenim mrežama: https://vina-dvanajscak.hr/, https://www.facebook.com/vina.dk.3/, https://www.instagram.com/winery_dvanajscak_kozol/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte