Predstavljamo Vam vinariju Ferdinand winery koja je smještena u regiji Goriška Brda u Sloveniji. Vinograde možete posjetiti odlaskom u Gonjače.

U standardnoj ponudi vinarija ima sledeća vina: Rebula, Malvazija, Sivi pinot, Merlot, Cabernet sauvignon.

O vinariji možete pročitati u nastavku

Nastojimo da razumemo svaku pojedinačnu lokaciju i mikroklimu koja najbolje odgovara određenoj sorti vinove loze. Na osnovu ovoga biramo optimalne pozicije, određujemo profitabilnost i najprikladnije vreme žetva. Tako proizvodimo najbolje grožđe koje spontano – prirodno – pretvaramo u jedinstveno vino.

Vina vinarije Ferdinand winery

Rebula

Slaganje uz hranu                 

Odličan aperitiv, lepo praćen ribom i ostalim predjelima, ostrige, suši.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10°C, procenat alkohola 12%

Malvazija

Ručno ubrano grožđe cedi se pod malim pritiskom. Mošt se hladi na 10°C. Posle taloženja tokom 24 sata, čisti mošt se sipa u posude od nerđajućeg čelika u kojima proključa u vino. Fermentaciju prati brzi protok kako bi vino ostalo plodno. Nema biološkog razkiseljavanja. Vino se flašira u leto godine posle berbe. Boja: nežna boja limuna.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10°C, procenat alkohola 13%

Sivi pinot

Ručno ubrano grožđe se peče i cedi pod malim pritiskom. Mošt se hladi na 10 ° C. Posle taloženja tokom 24 sata, čisti mošt se sipa u posude od nerđajućeg čelika u kojima proključa u vino. Fermentaciju prati brzi protok kako bi vino ostalo plodno. Nema biološkog razkiseljavanja. Vino se flašira u leto godine nakon berbe.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 10°C, procenat alkohola 13%

Merlot

Grožđe se bere ručno, peče u podrumu i ostavlja osam dana da se macerira, prva dva na 10°C, kako bi se dobilo ili sačuvalo što više plodova, tipičnih za merlot. Vino se prska i sipa u posude od nerđajućeg čelika, u kojima se završava fermentacija, a kasnije dolazi do biološke kiseline, koja vinu daje eleganciju i mekoću.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 12,5%

Cabernet sauvignon

Grožđe se bere ručno, peče u podrumu i ostavlja da se macerira osam dana, prva dva na 10°C, kako bi se dobilo ili sačuvalo što više plodova, tipičnih za kaberne sovinjon. Vino se prska i sipa u posude od nerđajućeg čelika, u kojima se završava fermentacija, a kasnije dolazi do biološke kiseline, koja vinu daje eleganciju i mekoću.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, temperatura serviranja 16-18°C, procenat alkohola 12,5%

Vinarija je u poslovnom registru zavedena pod imenom Ferdinand winery d.o.o.

Ukoliko želite dodatne informacije vezane za vinariju možete ih kontaktirati putem emaila: info@ferdinand.si ili telefonski na broj: +386 41 621 494.

Pored osnovnih podataka više detalja o novostima iz vinarije možete pronaći na njihovoj internet adresi https://www.ferdinand.si/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte