Za danas smo pripremili prezentaciju vinarije Korak koja se nalazi u regiji Plešivica u Hrvatskoj. Zasadi vinove loze se nalaze u mjestima Vlaškovec, Kamenice, Klemenka, Križevac, Cimbušček, Draga, Čekolnica.

U standardnoj ponudi vinarija ima sledeća vina: Rajnski rizling Laškovec, Sauvignon Klemenka, Sauvignon Kamenice, Chardonnay Sur Lie, Pinot Crni Križevac i Cimbuščak, Pinot Crni Cimbuščak Stari Trsi, Rajnski rizling, Sauvignon, Chardonnay, Brut Nature, Rose Nature.

Detaljnije informacije o nastanku, lokaciji i ostalim detaljima možete pročitati u nastavku

Naša vinarija jedna je od vodećih hrvatskih butik vinarija smještena na obroncima Plešivice. Kroz proces istraživanja i eksperimentiranja proizvodimo ograničene količine visokokvalitetnog vina koja otkrivaju ljepote Plešivice. Autentičnost poštujemo u svemu što radimo. U vinu, hrani i životu. Koristimo pragmatičan pristup u traženju onoga što je priroda namijenila, zbog čega se naša vina manje temelje na onome što radimo, a više na onome što ne radimo.

Proizvodimo vrhunska vina u malim serijama. Sorte uključuju rajnski rizling, sauvignon, chardonnay, pinot crni i syrah. Svaku od tih sorata uzgajamo sami, te proizvodimo vina koja odražavaju cijeli raspon stilova (mirna, pjenušava i narančasta vina). Naša vina nisu proizvod suvremene tehnologije, već su rezultat sinergije između onoga što nam je priroda dala, tradicije i modernog znanja. Imamo 6 hektara vinograda koji se nalaze na najpogodnijim položajima vinogradarske regije, na južnim, jugoistočnim i jugozapadnim padinama vinorodnih amfiteatara Plešivice. Na visini od 350 do 400 m uzgajamo bijele sorte grožđa poput rajnskog rizlinga, sauvignona, chardonnaya i sivog pinota, te crvene sorte grožđa poput crnog pinota, syraha i portugisca.

Vina vinarije Korak

Rajnski rizling Laškovec

Rajnski rizling

Rajnski rizling sorta je koja daje izvrsne rezultate u našem vinogradu. To je najraširenija sorta s najvećim potencijalom za Plešivicu. Topli dani i hladne noći daju rizlingu idealan omjer šećera i kiseline u grožđu. Kratka maceracija odvija se na pokožici od svega nekoliko dana pri niskim temperaturama, dok se spontana fermentacija odvija u starim velikim drvenim bačvama na prirodnim kvascima. Odležava 12 mjeseci na finom talogu.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 12,5%

Sauvignon Klemenka

Sauvignon Blanc

Posebni vinogradarski položaji odabrani su upravo za tu sortu od čijega grožđa proizvodimo vrhunsko vino. Kratka maceracija na pokožici koja traje nekoliko dana. Fermentacija se odvija u drvenim bačvama većeg obujma ( 3000-4000 l). Dozrijeva na finom talogu 10 mjeseci. Osjetite li miris koprive, pokošene trave ili crnog ribiza u cvatu, naslućujete li aromu šparoge, graška ili bazgin cvijet, u ruci zasigurno držite čašu Sauvignona. Ovako kompleksnim sauvignonom obraćamo se vinskim znalcima koji od te sorte očekuju nešto više.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, temperatura serviranja 9-12°C, procenat alkohola 12,5%

Sauvignon Kamenice

Sauvignon Blanc

Ovaj Sauvignon kratkim tretmanom u drvenim bačvama velikog kapaciteta dobiva na kremoznosti i sočnosti, dok je dugački završetak obilježen blagom pikantnošću.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, temperatura serviranja 10-12°C, procenat alkohola 13%

Chardonnay Sur Lie

Chardonnay

Fermentacija i odležavanje vina chardonnay se odvija u barik bačvicama. Dozrijevanje na talogu 12 mjeseci, uz mješanje i podizanje taloga u bačvicama svako tjedan dana. Nakon godinu dana u barik bačvicama vino dozrijeva još godinu dana u velikim drvenim bačvama. Vino se puni u bocu bez filtriranja i upotrebe SO2, te prije puštanja u promet odležava u bocama još 6 mjeseci. Stara je to burgundijska metoda koju mi primjenjujemo na našem chardonnayu već dugi niz godina, i možemo se pohvaliti da smo jedni od prvih u Hrvatskoj sa takvom metodom vinifikacije. Miris sur lia je kompleksan u kojem dominiraju nježni lješnjak i pistacija, nakon čega slijedi niz različitih vočnih i sortnih aroma, od zrele dinje i smokve, preko maslaca do dimnih nota. Okus je vrlo bogat, blago pikantan, izvrsno uravnoteženih kiselina i traje jako dugo.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, temperatura serviranja 12-14°C, procenat alkohola 14%

Pinot Crni Križevac i Cimbuščak

Pinot crni

Pinot crni je jedna od najkompleksnijih i najzahtjevnijih sorti na svijetu, tako u našoj vinariji pinot crni zauzima primarno mjesto kod crnih sorata. Igranje, uživanje i učenje uz ovu sortu i postizanje vrhunskih rezultata pa tako i ponekih razočarenja izaziva kod nas neizmjernu strast.Pinot crni je sorta koja daje najbolje rezultate na Plešivici. Uobičajno razdoblje maceracije je 12 do 14 dana, nakon toga pinot crni ide na završnu fermentaciju i odležavanje u barik bačvice. Dozrijevanje u bariku na finom talogu traje 10 do 12 mjeseci. Završno dozrijevanje odvija se u velikim drvenim bačvama. Pinot crni je sorta koja očarava svojim mirisom ,uglađenom teksturom. Okus vrlo bogat podsjeća na slatkasto grožđe, vrlo elegantan kao rijetko koje crno vino.

Detaljni podaci

Crveno vino, temperatura serviranja 14-16°C, procenat alkohola 13,5%

Pinot Crni Cimbuščak Stari Trsi

Pinot crni

Ekskluzivni Korak Pinot Crni nudi intenzivne tamne voćne arome, mineralne, biljne i orašaste note, mirise dima i kave, kao i trag plemenitog drva i šumskog tla.

Detaljni podaci

Crveno vino, temperatura serviranja 14-16°C, procenat alkohola 13,5%

Rajnski rizling

Rajnski rizling

Grožđe za macerirani Rajnski rizling potječe iz male parcele u našem vinogradu Laškovac, na jugozapadnim obroncima vinogorja Plešivica. Vrsta tla pretežno je lapor s manjim udjelom ilovače, a vinova loza obrezana je na jedan kratki lucanj i reznik. Također, u vinogradu je korišteno samo prirodno gnojivo, a loza je tretirana ekološki, sumporom i bakrom.

Detaljni podaci

Suvo narandžasto vino, temperatura serviranja 14-16°C, procenat alkohola 13%

Sauvignon

Sauvignon Blanc

Arome su složene, s tragovima suhe trave, zemljanih nota i zrelog voća. Tijelo je okruglo, vrlo bogato i sočno, s dugim i nezaboravnim završetkom. Ovo narančasto vino je odvažno i moderno, no također odražava dugogodišnju tradiciju vinarstva.

Detaljni podaci

Suvo narandžasto vino, temperatura serviranja 14-16°C, procenat alkohola 13%

Chardonnay

Chardonnay

Arome poput kuhanog voća, krušaka i marelica, upotpunjene su začinima s mjerom.

Narandžasto vino, temperatura serviranja 14-16°C, procenat alkohola 13%

Brut Nature

40% Chardonnay, 60% Pinot crni

Kompleksne arome. Šumske note i korice kruha. Zemljane i orašaste komponente.

Detaljni podaci

Penušavo suvo vino, temperatura serviranja 6-8°C, procenat alkohola 12,5%

Rose Nature

Pinot crni

Kristalno bistro vino, losos ružičaste boje. Pečene note, dimljene i voćne arome poput jagode i maline s naznakom vanilije.

Detaljni podaci

Penušavo rose vino, temperatura serviranja 6-8°C, procenat alkohola 12,5%

Ukoliko želite dodatne informacije vezane za vinariju možete ih kontaktirati putem emaila: korak@korakwinery.com ili telefonom na broj: 385 (0)99 262 5519.

Osim putem email-a i telefona, možete kontaktirati vinariju putem društvenih mreža: https://www.facebook.com/korakwinery/, https://www.instagram.com/korakwinery/, https://www.korakwinery.com/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , ,
Takođe pogledajte