Izbor vinarije za predstavljanje danas je vinarija Chateau Sopot koja je smještena u regiji Veles u Makedoniji. Suncem okupani vinogradi se nalaze u mjestu Sopot.

U svojoj proizvodnji vinarija ima sledeće etikete: CHATEAU SOPOT TEMJANIKA, CHATEAU SOPOT ROSÉ 2017, CHATEAU SOPOT PINOT GRIGIO 2018, ALLURE PINOT NOIR GRAND RESERVE 2014, CHARDONNAY 2017, MERLOT RESERVE 2014, CABERNET SAUVIGNON 2017, MISTICA PINOT NOIR 2016, RHEIN RIESLING 2017, CABERNET SAUVIGNON RESERVE 2014, VRANEC 2017, CHATEAU SOPOT CHARDONNAY GRAND RESERVE 2015, VRANEC RESERVE 2013.

Dodatne informacije o vinariji

Vinarija Chateau Sopot Doo jedna je od najslikovitijih vinarija u Makedoniji, smeštena u srcu vinorodne regije Veles, u blizini autoputa koji povezuje Skoplje i Veles. To je relativno nova butik vinarija, osnovana 2006. godine, sa 30-godišnjom koncesijom na 100 hektara vinograda, sa četiri vrste grožđa (Chardonnay, Rizling, Temjanika, Cabernet Sauvignon). Godišnji kapacitet vinarije je 80.000 litara vina, a godišnja proizvodnja do 35.000 litara. Trenutno vinarija proširuje svoj kapacitet mogućnošću godišnje proizvodnje do 150.000 litara. U okviru vinarije postoji otvorena prodavnica koja nudi mogućnost kupovine naših vrhunskih vina pri svakoj poseti našoj vinariji po promotivnim cenama. Takođe možete uživati u kušanju naših vina u rustikalnom i jedinstvenom stilu koji nudi sama vinarija. Dodatni komfor nudi i sam restoran, stvoren u posebnom i jedinstvenom stilu, kapaciteta 400 gostiju, u kojem pored ukusa vrhunskih vina možete uživati i u ukusu besprekornih kulinarskih delicija. Hotel ima šest soba i četiri apartmana u izgradnji, koji imaju najsofisticiraniji način funkcionisanja koji nudi veliku udobnost.
Sva ova gastronomska ponuda kvaliteta i tradicije dopunjuje specifičnost prirode koja beleži istoriju ovog vinskog kraja.

Vina vinarije Chateau Sopot

CHATEAU SOPOT TEMJANIKA

Temjanika

Napravljeno od Temjanike iz sopstvenog vinograda Chateau Sopot u dolini Vardara. Sa tipičnom svetlo-žutom bojom, ukus je složen, intenzivan i karakterističan za Temjaniku, sa cvetnim aromama i voćnim notama, koje se takođe mogu osetiti. Kraj je vrlo dug, pun i svež.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 13,5%

CHATEAU SOPOT ROSÉ 2017

Cabernet Sauvignon

Napravljeno od Cabernet Sauvignona iz vinograda vinarije Chateau Sopot u dolini Vardara. Vino je bledo ružičaste rubin boje, upečatljive arome i bogatih voćnih ukusa kupine, maline i jagode. Okus je harmoničan i elegantan.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 13,5%

CHATEAU SOPOT PINOT GRIGIO 2018

Vino s zemljopisnim porijeklom koje nosi svježi čisti miris, a slijedi je svježi i osvježavajući okus tropskog voća s ukusom sočne kruške, zelene jabuke i suptilne cvjetne note. Koncentrirano sa dovoljno kiselina da vino bude vrlo živahno. Ovo vino je dobro strukturirano i sofisticirano, savršen izbor za zabavu!

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 14,5%

ALLURE PINOT NOIR GRAND RESERVE 2014

Pinot Noir

Napravljeno od odabranog grožđa Pinot Noira, starilo dve godine u francuskim buradima. Uz prozirnu crvenu boju i bogate voćne arome zrelih belih bobica i trešanja, upotpunjeno aromom vanile i crne čokolade.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 14,5%

CHARDONNAY 2017

Chardonnay

Napravljeno od Chardonnaya iz sopstvenog vinograda vinarije Chateau Sopot u dolini Vardara. Zlatno-žuta boja, izražene sjajne strukture i bogatih aroma tropskog voća pomešanih sa diskretnim svežim notama kiselina što dovodi do dugog i impresivnog završnog sloja.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 14%

MERLOT RESERVE 2014

Merlot

Napravljeno od izabranog Merlota, starilo u francuskim buradima. Ljubičasto-crvene boje, prelepo bistrog odsjaja i složene arome crvenog voća i orijentalnih začina i nežnog zaobljenog ukusa čokolade i crvenog voća. Punog tela sa zrelim taninima i dugog završetka.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 14,5%

CABERNET SAUVIGNON 2017

Cabernet Sauvignon

Napravljeno od Cabernet Sauvignona iz vinograda vinarije Chateau Sopot u dolini Vardara. Crvena rubin boja i arome zrelog crvenog voća, kupine i suve šljive. Kompleksno vino punog tela, mekih zrelih tanina i bogatih voćnih ukusa.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml

MISTICA PINOT NOIR 2016

Pinot Noir

Prozirne crvene boje blagih ljubičastih nijansi, izraženog ukusa, voćnih nota crvenog voća, trešnje, jagode, ribizle i marmelade od šljive i sušenog lišća, lagane strukture i sa malo tanina.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 14,5%

RHEIN RIESLING 2017

Rhein Riesling

Napravljeno od rajnskog rizlinga iz sopstvenog vinograda Chateau Sopot u dolini Vardara. Žuta slamnata boja sa zelenim nijansama. Voćne arome jabuke, breskve i agruma, kao i arome cveća. Lagano telo i suptilne kiseline.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 13%

CABERNET SAUVIGNON RESERVE 2014

Cabernet Sauvignon

Napravljeno od izabranog Cabernet Sauvignona iz sopstvenog vinograda vinarije Chateau Sopot u dolini Vardara, odležalo u francuskim buradima. Rubin crvene boje sa intenzivnim aromama crvenog zrelog voća, kupina i šljiva, protkanih slatkim notama hrasta. Vino dobre strukture, visokih, ali mekih tanina i srednjeg nivoa kiselina.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 13,5%

VRANEC 2017

Vranec

Zasićene ljubičaste boje, izraženih ukusa i intenzivnih voćnih nota zrelih crvenih plodova, pune strukture sa uravnoteženim taninima i elegantnog završnog sloja.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 14%

CHATEAU SOPOT CHARDONNAY GRAND RESERVE 2015

Chardonnay

Napravljen od odabranog Chardonnaya iz sopstvenog vinograda vinarije Chateau Sopot u dolini Vardara i odležao dve godine u francuskim buradima. Vino punog tela zlatno-žute boje, bogatih aroma tropskog voća i vanile i dugog završetka.

Detaljni podaci

Suvo belo vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 14,5%

VRANEC RESERVE 2013

Vranec

Suvo vino rubinaste boje i celog tela. Kompleksne arome ohridske crne trešnje, tosta, čokolade i stare kože. Intenzivna i složena završna obrada.

Detaljni podaci

Suvo crveno vino, pakiranje 750ml, procenat alkohola 14%

Vinariju možete kontaktirati putem email-a: info@chateausopot.mk ili telefonski na broj: 078 663 300.

Pored osnovnih podataka više detalja o novostima iz vinarije možete pronaći na njihovoj internet adresi: http://chateausopot.mk/.

Pronašli ste pogrešan podatak ili određeni podaci nedostaju? Budite slobodni da nas kontaktirate na email vinarije@vino.ba i mi ćemo ispraviti podatke.

Napomena: Navedeni podaci su preuzeti sa službenih stranica vinarije i vlasnik portala ne odgovara za tačnost istih.

, , , , , , , , , , , , , ,
Takođe pogledajte